Πανελλαδική άδεια στο ΑΡΤ

Unknown | 6/15/2014 03:38:00 π.μ. | 0 σχόλια


Όταν στις 23 Σεπτεμβρίου 2013 η εκτίμηση ήταν ότι το ΕΣΡ έδινε άδεια πανελλαδικής εμβέλειας στο ΑΡΤ TV του Γιώργου Καρατζαφέρη, πολλοί επιχείρησαν να το αμφισβητήσουν. Έλεγαν τότε πως ο τηλεοπτικός σταθμός, που διέθετε άδεια τοπικής εμβέλειας (1993) αποκλειστικά για την Αττική, αποκτούσε δικαίωμα ψηφιακής εκπομπής μόνο για τη Θεσσαλονίκη.
Η πραγματικότητα, όμως, είναι διαφορετική και επιβεβαιώθηκε 8 μήνες αργότερα. Χωρίς διαγωνιστική διαδικασία, το ΕΣΡ κατά πλειοψηφία (μειοψήφησαν ο Γ. Παπακώστας και ο Κ. Αποστολάς) μετέτρεψε το ΑΡΤ TV (πρώην ΤΗΛΕΑΣΤΥ) σε κανάλι εθνικής εμβέλειας! Το έγγραφο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου 266/2014 και έχει θέμα την «τροποποίηση της υπ. αριθ. 4/2014 απόφασης του ΕΣΡ»… Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο ενέκρινε την «τροποποίηση της υπ’ αριθ. 4/2014 απόφασης του ΕΣΡ προς τον σκοπό όπως ο τηλεοπτικός σταθμός με διακριτικό τίτλο ΑΡΤ TV (πρώην ΤΗΛΕΑΣΤΥ) Νομού Αττικής καταχωρηθεί στον πίνακα των τηλεοπτικών σταθμών νομίμως λειτουργούντων <Β> εθνικής εμβέλειας <Δ> και διαγραφεί εκ του πίνακος των τηλεοπτικών σταθμών νομίμως λειτουργούντων περιφερειακής εμβέλειας». Και ο καθένας αντιλαμβάνεται τι αξία αποκτά πλέον το κανάλι του Καρατζαφέρη, καθώς δίχως διαγωνιστική διαδικασία επί των συχνοτήτων, που συνιστούν σπάνιο πόρο, του εκχωρείται η δυνατότητα για πανελλαδική εμβέλεια.
Υπενθυμίζεται πως η άδεια, διάρκειας 7 ετών, που έχει η CityNews AE βασίζεται στο ΦΕΚ 173/1993, στο οποίο ορίζεται ρητά πως είναι σταθμός τοπικής εμβέλειας στον Νομό Αττικής. Το ΕΣΡ τον Σεπτέμβριο του 2013 δέχθηκε πως συνιστά άδεια ένα έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας, με ημερομηνία 5 Οκτωβρίου 2004, στο οποίο το ΤΗΛΕΑΣΤΥ καταγραφόταν ως σταθμός εθνικής εμβέλειας. Η πλειοψηφία του ΕΣΡ είχε δεχθεί πως το έγγραφο «δεν έχει ανακληθεί και εντεύθεν έχει εδραιωθεί η πεποίθηση στον φορέα του τηλεοπτικού σταθμού ότι είναι εθνικής εμβέλειας».

http://www.typologies.gr/

Category: , ,

0 σχόλια