ΝΕΡΙΤ:Παει για μετα το ΠΑΣΧΑ

Unknown | 2/10/2014 01:51:00 π.μ. | 0 σχόλια


Μετατίθεται για περίπου δύο μήνες η έναρξη της πλήρους λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ, καθώς, σύμφωνα με την εφημερίδα REAL, το τελικό switch over από τη Δημόσια Τηλεόραση αναμένεται να γίνει γύρω στις 25 Απριλίου.

Η ημερομηνία αυτή είναι το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση του σχεδίου μετάβασης και αυτό λόγω ευρωεκλογών, καθώς δεν μπορεί μια χώρα κράτος-μέλος να μπει σε προεκλογική περίοδο και να αναθέσει την κάλυψη της σε ένα κανάλι που στην πραγματικότητα δεν είναι παρά μία υποδιεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών.

Εκτός των ευρωεκλογών, άλλος παράγοντας που ασκεί χρονική πίεση είναι η Eurovision, που φέτος διεξάγεται στις 6, 8 και 10 Μαΐου. Βάσει της συμφωνίας που έχει υπογράψει με την EBU, η ΔΤ δεσμεύεται να έχει ολοκληρώσει τη μετάβαση στη ΝΕΡΙΤ έως την έναρξη του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού, καθώς διαφορετικά θα χάσει το δικαίωμα συμμετοχής.

Όπως γράφει η REΑL, τον Μάρτιο θα αρχίσει η μετάδοση πιλοτικού προγράμματος υπό την ομπρέλα της ΔΤ με νέες εκπομπές, πιθανές αλλαγές στις ώρες μετάδοσης των δελτίων ειδήσεων και αναδιάρθρωση της πρωινής ζώνης. Η μετάβαση στον οριστικό φορέα θα ολοκληρωθεί κατά πάσα πιθανότητα την εβδομάδα μετά το Πάσχα, με την έκδοση ΚΥΑ που θα καταργεί τη ΔΤ και θα επισφραγίζει την έναρξη της πλήρους λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ.

Όσο για το όνομα, φαίνεται πως τελικά θα διατηρηθεί το ΝΕΡΙΤ, ενώ για τους τίτλους των καναλιών θα προκηρυχθεί διαγωνισμός προς σχολές και εταιρείες γραφιστικής, από τις οποίες θα ζητηθεί και η εύρεση των ονομάτων μαζί με το εικαστικό σκέλος.

ΠΗΓΗ

Category: , ,

0 σχόλια