ALPHA:Νόστιμη γη με τον Βασίλη Καλλίδη. Πρεμιέρα Σάββατο 19/10

Unknown | 10/19/2013 06:59:00 π.μ. | 0 σχόλια



Πρεμιέρα το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, στις 20:00
Σύγκλινο Μάνης, λαλάγγια Καλαμάτας, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, απάκι Κρήτης, γίγαντες Καστοριάς, φάβα Σαντορίνης…. Χωράει μια ολόκληρη Ελλάδα μέσα σ’ ένα… πιάτο;
Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις 20:00, έρχεται η νέα εκπομπή του Alpha «Νόστιμη γη» με πολλές εικόνες και γεύσεις Ελλάδας. Πρωτοποριακές προτάσεις, σύγχρονες καλλιέργειες και αγροτικές πρακτικές, καθημερινοί άνθρωποι σε όλη την αλυσίδα παραγωγής τροφής, αυθεντικά «στέκια», παραδοσιακές γεύσεις και πολλή μουσική.
Κάθε Σάββατο, ο chef, συγγραφέας, δημοσιογράφος και ερευνητής γεύσεων, Βασίλης Καλλίδης θα μας ταξιδεύει στις πιο… νόστιμες και φιλόξενες γωνιές της χώρας μας, με αφορμή θεματικές γιορτές τοπικών προϊόντων, φεστιβάλ αλλά και πανηγύρια.
Ο Βασίλης θα συναντά ανθρώπους που έχουν δημιουργικές ιδέες για τον τόπο τους και τα προϊόντα του, αλλά και μουσικούς, καλλιτέχνες και λαϊκούς ήρωες της Ελληνικής Περιφέρειας. Νέα παιδιά, αγρότες, μικροί και μεγάλοι παραγωγοί γεύσης, πρότυποι τοπικοί συνεταιρισμοί, εναλλακτικοί επιχειρηματίες με καινοτόμες πρακτικές. Όλοι μαζί θα κουβεντιάζουν αλλά κυρίως θα μαγειρεύουν και θα γιορτάζουν με τρόπο απλό και άκρως ελληνικό. Ο chef και οι φίλοι του θα δημιουργούν αποκλειστικά με προϊόντα της ελληνικής γης, με προϊόντα άγνωστα στο ευρύ κοινό αλλά και προϊόντα που ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο.
Βασίλης Καλλίδης: «Η μαγειρική σαν διαδικασία είναι ούτως ή άλλως ταξίδι. Ταξίδι με παραδοσιακά υλικά, τρόπους μαγειρέματος κάθε περιοχής. Άρα μιλάμε για ένα ταξίδι μέσα στην παράδοση και τον τόπο μας. Όταν ασχολείσαι με την ελληνική κουζίνα είναι σαν να κοιτάς τον χάρτη της Ελλάδας: η ρίγανη σε πάει στον Ταΰγετο, τα φασόλια σε ανεβάζουν στις Πρέσπες, η σαρδέλα σε πάει στη Λέσβο, και μια γουλιά κρασί σε ταξιδεύει στη Σαντορίνη. Ποιος δοκίμασε πίτα και δεν σκέφτηκε την Θεσσαλία, ποιος δεν δοκίμασε καλό τυρί και δεν θυμήθηκε το Μέτσοβο! Μια γύρα της κουτάλας μες στην κατσαρόλα είναι ταξίδι στη θάλασσα».

Category:

0 σχόλια