Αρχίσε η μεγάλη κόντρα των δελτίων ειδήσεων

Unknown | 9/18/2013 03:58:00 π.μ. | 0 σχόλια

 

Πόσο ανταγωνιστικό θα είναι το Star; Θα καταφέρει να διευρύνει το κοινό του; Η κόντρα των ειδήσεων αρχίσε . Τα συμπεράσματα θα βγουν αφού ανοίξει η βεντάλια των προγραμμάτων.


Της Ρούλας Καρακούση / kathimerini.gr

Μία από τις πιο σκληρές κόντρες της σεζόν, αυτή των κεντρικών δελτίων ειδήσεων, αρχίσε . Προσεχώς θα δούμε πόσο το ανανεωμένο, σε παρουσιαστές, μορφή και περιεχόμενο καθημερινό δελτίο του Star θα είναι ανταγωνιστικό και θα πιέσει τους αντιπάλους, κυρίως το Mega, που παρά τις όποιες απώλειες κρατάει την πρωτοκαθεδρία εδώ και 7 χρόνια, από τη σεζόν 2006-2007.

Αλλωστε, το μοντέλο του Mega φαίνεται πως έχει υιοθετήσει το δελτίο του Star, που σύμφωνα με δελτίο Τύπου «στοχεύει τη θέση που δικαιωματικά του ανήκει στο τηλεοπτικό τοπίο». Στις οκτώ εμφανίσεις του τον Σεπτέμβριο, πάντως, ήταν τρίτο στη ζώνη των οκτώ, με μερίδιο 12%, έναντι 25,6% του Mega και 19,8% του ΑΝΤ1, και πέμπτο στο σύνολο πίσω από τον Alpha και τον ΣΚΑΪ, που παίζουν σε άλλες ζώνες.

Οπως λέει το διαφημιστικό τρέιλερ, από Δευτέρα, στις 19.45, οι ειδήσεις του Star αποκτούν νέα ταυτότητα! Κάθε λεπτό ο κόσμος αλλάζει... και το Star συντονίζεται με τις αλλαγές, και οι νέες ειδήσεις του με τη Μάρα Ζαχαρέα τα έχουν όλα. Ο Νίκος Χατζηνικολάου επιστρέφει δυναμικά και δίνει το στίγμα της ημέρας – υποθέτουμε καθημερινά. Την επικαιρότητα σχολιάζουν οι δημοσιογράφοι Κάτια Μακρή, Στ. Λυγερός, Γ. Κουβαράς και ο οικονομικός αναλυτής Κ. Στούπας. Το θέμα είναι κατά πόσον το δελτίο του Star, που με τη lifestyle μορφή του είχε μια δυναμική στις ηλικίες 15-44 ετών, θα τη διατηρήσει και ταυτόχρονα θα τη διευρύνει στους 45 και άνω. Επιδιώκοντας το καλύτερο αποτέλεσμα, το Star επέλεξε για lead in του δελτίου ένα τουρκικό σίριαλ, την «Προδοσία», που εκτυλίσσεται στην Κωνσταντινούπολη του 1960. Απέναντι, στο Mega αρχίζει ο νέος κύκλος της «Φατμαγκιούλ». Την εξέλιξη αυτής της μονομαχίας θα επηρεάσει ο ενδεχόμενος προγραμματισμός από τον ΑΝΤ1 στις 30/9, της σειράς «Μπρούσκο».

Ομως, τη Δευτέρα στο Star άρχισε και η εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου «Live U» (10.00), που θα έχει απέναντι τους Αννα Μπουσδούκου, Γ. Αυτιά στον ΣΚΑΪ, και από τα μέσα Οκτωβρίου τα ψυχαγωγικά μαγκαζίνο Mega και ΑΝΤ1. Επίσης, επιστρέφουν η Ελεονώρα Μελέτη – «Μελέτησέ το» (13.00), οι Μαρία Μπακοδήμου – Φ. Σεργουλόπουλος (14.45) και η Τατιάνα Στεφανίδου – «Μίλα» (16.45). Εν ολίγοις, η ασφαλής εξαγωγή συμπερασμάτων για τους ωφελημένους και μη δεν θα είναι δυνατή πριν ανοίξει η βεντάλια των προγραμμάτων όλων των καναλιών, από Οκτώβριο.

Category: , , , ,

0 σχόλια