O Αιμίλιος Λιάτσος πάει... KONTRA

Unknown | 6/19/2014 04:57:00 π.μ. | 0 σχόλια


O Αιμίλιος Λιάτσος επιστρέφει στην τηλεόραση με καθημερινή πολιτική εκπομπή μέσα από τη συχνότητα του Kontrachannel κάθε βράδυ από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 12 έως τις 02 μετά τα μεσάνυχτα.

Παράλληλα ο Αιμίλιος Λιάτσος θα αναλάβει τον σχεδιασμό και την έκδοση του κυριακάτικου φύλλου της Kontranews, που θα κυκλοφορήσει λίγο μετά τον δεκαπενταύγουστο.

Τα σχέδια του για το μέλλον ανακοίνωσε ο Αιμίλιος σε συνέντευξη του στην Realnews:

Αιμίλιος Λιάτσος: «Αποφάσισα να μπω πάλι στο… γήπεδο»

Ο γνωστός δημοσιογράφος μιλά στην «R» για την απόφαση του να επιστρέψει μπροστά από τις κάμερες και για τις τελευταίες ημέρες της δημόσιας τηλεόρασης.

Απογοητευμένος από τις απρόσμενες εξελίξεις, ο Αιμίλιος Λιάτσος περιγράφει τις δύσκολες στιγμές που έζησε και χαρακτηρίζει το κλείσιμο της ΕΡΤ «τεράστιο έγκλημα». Σήμερα, ο δημοσιογράφος γυρίζει σελίδα στα επαγγελματικά του και αναλαμβάνει καθημερινή ενημερωτική εκπομπή στο KONTRA CHANNEL, με στόχο να μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του!

• Είστε έτοιμος για μια νέα αρχή;
Συζητούσαμε εδώ και μήνες με τον Γιώργο Κουρή και τις τελευταίες ημέρες δώσαμε τα χέρια. Θα φτιάξω την κυριακάτικη εφημερίδα Kontra news, η έκδοση της οποίας θα κυκλοφορήσει μετά τον Δεκαπενταύγουστο, και θα παρουσιάζω μια βραδινή καθημερινή εκπομπή στο KONTRA CHANNEL. Θα είναι στον αέρα από τις 24:00 έως τις 02:00, Δευτέρα με Παρασκευή.

• Ποια θα είναι η θεματολογία της;
Θα είναι επικαιρότητα, θα είναι κυρίως πολιτική εκπομπή, με καλεσμένους δημοσιογράφους, πολιτικούς, ανθρώπους της αγοράς, δημοσκόπους. Αλλά και ανθρώπους της καθημερινότητας, όταν υπάρχουν ανάλογα θέματα. Πιστεύω πως υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο κοινό που ενδιαφέρεται για τέτοιου είδους εκπομπές και τις παρακολουθεί φανατικά τη συγκεκριμένη ώρα.

• Πιστεύεται πως το κοινό αποζητά και άλλες πολιτικές εκπομπές;
Μπορεί να θέλει άλλες, σε άλλες ώρες, ίσως. Εξάλλου, υπάρχουν και άλλες εκπομπές, που δεν είναι πολιτικές. Εγώ θα κάνω επικαιρότητα πολιτικού περιεχομένου.

• Θα έχει διαφορετική δομή από τις ήδη υπάρχουσες, Που ποντάρετε;
Κατά πρώτον, στο γεγονός πως έχω την απόλυτη ελευθερία να ακούγονται τα πάντα. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

• Είναι κάτι σαν …διακαής πόθος;
Όχι, αλλά σε αρκετά - μεγαλύτερα από το KONTRA κανάλια υπάρχουν θέματα για την ελευθερία της έκφρασης γενικώς. Εδώ τέτοια θέματα δεν θα υπάρχουν. Είναι κανάλι που απευθύνεται σε μια αγορά περίπου 5 εκατ. ανθρώπων. Και βεβαίως αυτός ο αριθμός θα αυξάνεται, γιατί το KONTRA προβάλλεται και από ορισμένα κανάλια της επαρχίας, τα οποία αναμεταδίδουν το πρόγραμμα. Ξεκινάω γνωρίζοντας πως πολλοί θα πουν ότι το κανάλι δεν είναι από τα πολύ μεγάλα. Εγώ θεωρώ πως είναι ένα κανάλι που έχει μεγάλη δύναμη, που μπορεί να παρεμβαίνει δυναμικά, και το αποδεικνύει αυτό. Δηλαδή, ενώ κάποιος μπορεί να μην χαρακτηρίσει «μεγάλο κανάλι» το KONTRA, θα πρέπει να παραδεχθεί πως έχει εκπομπές που παρεμβαίνουν πολύ περισσότερο από άλλες μεγάλων – υποτίθεται – καναλιών.

• Γι’ αυτό έχει αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο; Βλέπουμε για παράδειγμα, το Mega να χάνει την πρωτοκαθεδρία του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το Star να έχει αλλάξει το προφίλ του και να πηγαίνει πάρα πολύ καλά…
Νομίζω πως τα πράγματα παίρνουν τη φυσιολογική τους ροή. Ο κόσμος κατάλαβε ποιοι «έπαιξαν» πάρα πολύ μνημόνιο την τελευταία τετραετία. Και αυτό κοστίζει. Αυτή η στρατηγική που ακολούθησαν ορισμένη κόστισε πάρα πολύ. Αυτό που λες για το δελτίο του Mega είναι ακριβές. Υπήρξε μια ραγδαία πτωτική πορεία. Ο περασμένος Μάιος , για παράδειγμα έφερε το δελτίο του Mega τέταρτο στις συνολικές τηλεθεάσεις. Αντιθέτως, έχουμε την εκτίναξη του Star, όπου η παρουσία του σχολιαστή Νίκου Χατζηνικολάου στο καινούργιο δελτίο είναι καταλυτική. Κάνει την ανατροπή. Επίσης, το Star άλλαξε «γήπεδο» - και έπραξε καλά τη δεδομένη χρονική στιγμή. Έφυγε από το προηγούμενο μοντέλο, που επιτυχημένο μοντέλο, που ήταν επιτυχημένο τα τελευταία χρόνια, και έκανε ένα δελτίο που ανταποκρίνεται πάρα πολύ στις σημερινές ανάγκες των πολιτών. Ως εκ τούτου, εάν είσαι σε ένα ελεύθερο πεδίο δράσης και μπορείς να δημοσιογραφείς ελεύθερα, νομίζω πως έχεις ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα, σε ημέρες που είναι πονηρές και δύσκολες. Και σε αρκετά «μαγαζιά» οι δημοσιογράφοι που υπηρετούν δελτία και εκπομπές έχουν ζητήματα.

«Η εκπομπή μου στο KONTRA CHANNEL θα είναι κυρίως πολιτική και θα είναι στον αέρα από τις 24:00 έως 02:00, Δευτέρα με Παρασκευή»

• Επιστρέφεται και πάλι σε θέση μπροστά από την κάμερα. Σας έλειψε αυτό;
Ήμουν μπροστά από την κάμερα μέχρι το τέλος του 2011, όταν παραιτήθηκα από το lifestyle δελτίο του Star . Πίστευα ότι δεν θα έκανα κάτι ξανά μπροστά από την κάμερα. Δεν μου έκανε κέφι. Μετά τις συζητήσεις που κάναμε τους ανθρώπους του KONTRA CHANNEL, αισθάνθηκα πως θα έχω ένα βήμα και την απόλυτη ελευθερία να κάνω μια εκπομπή όπως εγώ νομίζω πιο σωστή.

[kontranews & realnews]

Category: ,

0 σχόλια