Η μάχη Mega-ANT1 στο τηλεοπτικό πρωτάθλημα

Unknown | 4/22/2014 04:33:00 μ.μ. | 0 σχόλια



Οχτώ χρονιές (2006-2013) στην κορυφή έκλεισε το το MEGA στο «τηλεοπτικό πρωτάθλημα», πριν αρχίσει να δείχνει φέτος τα σημάδια της κρίσης, εξαιτίας της οικονομικής του δυσπραγία. Ο τηλεοπτικός σταθμός με μεγάλη πίεση συνεχίζει να μεταδίδει ελληνικό πρόγραμμα μυθοπλασίας, ενώ μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε πως δεν θα διεκδικήσει τους αγώνες της Εθνικής  ποδοσφαίρου για τα προκριματικά του Euro 2016 και του Mundial 2018.


 Το  2011 το Μega στο σύνολο ημέρας είχε ποσοστό τηλεθέασης 20%, το  2012 το Μega,  21,6% και το 2013 στο 20%, ενώ την ίδια χρονιά διατήρησε την πρώτη θέση και στα εμπορικά κοινά (ηλικίες 15-44) για 9 συνεχόμενη χρονιά.  Είναι το αποτέλεσμα μιας συστηματικής δουλειάς που έγινε κυρίως στον τομέα του προγράμματος, με τον Πέτρο Μπούτο, ο οποίος αποχώρησε από την τηλεοπτική εταιρεία για να ενταχθεί στον ανταγωνιστικό όμιλο του ΑΝΤ1. Ο τηλεοπτικός σταθμός του Αμαρουσίου, έχοντας στο παρελθόν μειώσει δραματικά το κόστος λειτουργίας, φεύγοντας από την παραγωγή του ελληνικού προγράμματος, έχει πλέον βρεθεί στην πρώτη θέση της θεαματικότητας, με το Mega να τον ακολουθεί σε πολύ κοντινή απόσταση παρά τα προβλήματά του.
 Ο ΑΝΤ1 στηρίζεται σε ζωντανά show και εκπομπές διασκέδασης, ενώ έχει κατορθώσει να είναι ο μοναδικός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός που αντέχει το κόστος μετάδοσης των αγώνων μιας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, όπως το Europa League.


Αν φέτος, το 2014 ο ΑΝΤ1 κατακτήσει την πρώτη θέση στα ποσοστά θεαματικότητας (σύνολο κοινού, ηλικίες 15-44) τότε θα συγκεντρώσει υψηλότερα μερίδιο από την τηλεοπτική διαφήμιση, επιφέροντας ένα ακόμη «χτύπημα» στο Mega, το οποίο πασχίζει για τη συγκέντρωση εσόδων.

http://media-industry.blogspot.gr/

Category: ,

0 σχόλια