FRINGE - Ο 5ος και τελευταίος κύκλος τον Ιούλιο στο Star!

Unknown | 7/18/2014 12:47:00 π.μ. | 3 σχόλια



FRINGE, η σειρά επιστημονικής φαντασίας, που καθήλωσε με την εξέλιξή της και άλλαξε τους όρους του είδους, ολοκληρώνει την τηλεοπτική της παρουσία στην οθόνη του Star
με την προβολή του 5ου και τελευταίου κύκλου.

Ο 5ος κύκλος κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 17 Ιουλίου στη 01:30 και κάθε Δευτέρα έως Πέμπτη, λίγο μετά τη 01:00.

Περίεργα φαινόμενα συμβαίνουν σε όλον τον κόσμο. Ένα νεογέννητο ενηλικιώνεται με υπερβολικά γρήγορους ρυθμούς και τελικά πεθαίνει μέσα σε λίγες ώρες. Ένα λεωφορείο γεμάτο επιβάτες παγιδεύεται μέσα σε μια ουσία άγνωστης προέλευσης. Ανεξήγητα και ανησυχητικά φαινόμενα για τα οποία οι άνθρωποι αναζητούν λογική ερμηνεία. Πόσο λεπτή είναι τελικά η γραμμή ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα;

Η νεαρή Ολίβια Ντάναμ,  πράκτορας του FBI και μέλος του ειδικού κλάδου «Fringe», συνεργάζεται με τον Δρ Γουόλτερ Μπίσοπ και τον γιο του Πίτερ γι’ αυτό τον σκοπό. Ο Δρ. Μπίσοπ είναι ένας από τους λίγους ερευνητές, που η εμπειρία του στην «περιθωριακή» επιστήμη (τηλεπάθεια, μετεωρισμός, αορατότητα, γενετική μετάλλαξη), τον καθιστά κατάλληλο γι’ αυτή την αποστολή. Μια αποστολή στον αινιγματικό χώρο του μεταφυσικού, ένας σκληρός αγώνας ενάντια στην άγνοια και ένας πανίσχυρος οργανισμός με την ονομασία «Massive Dynamics», που φαίνεται πως κατέχει σημαντικά μυστικά για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

Μια συναρπαστική σειρά μυστηρίου και φαντασίας, όπου τα «Χ-Files» συναντούν τη «Ζώνη του Λυκόφωτος» και τις «Ανεξέλεγκτες Καταστάσεις».

Στον 4ο κύκλο, οι ενέργειες του Πίτερ για να δημιουργήσει μια γέφυρα ανάμεσα στους δύο κόσμους, τον οδήγησαν να διαγράψει τον εαυτό του από τον χωροχρόνο. Παρά την απουσία του, η γέφυρα έχει θετική επίδραση στις δύο ομάδες Fringe, οι οποίες πλέον συνεργάζονται σε πολλές περιπτώσεις. Παρόλο που ο Πίτερ δεν υπάρχει πια, και για την Ολίβια με τον Γουόλτερ δεν υπήρξε ποτέ, εκείνοι έχουν ακόμα έχουν κάποιες αναμνήσεις από αυτόν. Με έναν ανεξήγητο τρόπο ο Πίτερ εμφανίζεται στον καινούριο χωροχρόνο, αλλά τώρα πρέπει να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη της ομάδας όπως επίσης και την καρδιά της Ολίβια.

Ο 5ος και τελευταίος κύκλος επεισοδίων της σειράς, εκτυλίσσεται στο 2036, περίπου 20 χρόνια μετά την κατάληψη της Γης και τον έλεγχο του σύμπαντος από τους φαινομενικά ειρηνικούς «Παρατηρητές». Πλέον έχουν μετατραπεί σε αδίστακτους κυβερνήτες με μοναδικό στόχο την απόλυτη καταστροφή. Το μέλλον του κόσμου βρίσκεται πια στα χέρια των μελών της ομάδας Fringe, που θα πάρουν τις αποφάσεις τους, έχοντας στις αποσκευές τους πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις…

Τα επεισόδια εναλλάσσονται μεταξύ εκείνων, που λαμβάνουν χώρα στο παράλληλο σύμπαν και των υπόλοιπων όπου το σκηνικό είναι ο δικός μας, γνωστός κόσμος. Στο συγγραφικό αυτό “τρικ” των σεναριογράφων (να προβάλλουν εναλλάξ επεισόδια από το παράλληλο και το πραγματικό σύμπαν) βασίζεται το concept της σειράς, ενώ παράλληλα παρουσιάζει και αναπτύσσει τον ψυχικό κόσμο των πρωταγωνιστών, δίνοντάς τους επίσης την ευκαιρία να επιδείξουν τις δεξιότητες τους στις ερμηνείες καθώς υποδύονται διπλούς ρόλους.



ΠΑΙΖΟΥΝ: Άννα Τορβ, Τζόσουα Τζάκσον, Λανς Ρέντικ, Κερκ Ατσεβέντο, Μπλερ Μπράουν, Τζάσικα Νικόλ, Μαρκ Βάλεϊ, Τζον Νομπλ

Ο 5ος κύκλος αποτελείται από 13 επεισόδια, έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 28 Σεπτεμβρίου 2012 και ολοκληρώθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2013, με μέσο όρο τηλεθέασης της σεζόν 4.27 εκατομμύρια τηλεθεατές.
Δημιουργός της σειράς ο master της αγωνίας Τζέι – Τζέι Άμπρααμς, που υπογράφει επίσης τις επιτυχημένες σειρές του Star «Person of Interest» και «Revolution»
Το πιλοτικό επεισόδιο της σειράς είχε διαρρεύσει στο διαδίκτυο 3 μήνες πριν την προβολή του.
Τα γυρίσματα για τον πιλότο της σειράς έγιναν στο Οντάριο του Καναδά αλλά τα υπόλοιπα επεισόδια του 1ου κύκλου γυρίστηκαν στη Νέα Υόρκη.  Η παραγωγή της σειράς μετακόμισε στο Βανκούβερ του Καναδά από τη 2η σεζόν.
Ο Τζον Νομπλ είναι ο μόνος από το καστ της σειράς, που εμφανίστηκε και στα 100 συνολικά επεισόδια της σειράς.
Τον Σεπτέμβριο του 2008, ο Τζόσουα Τζάκσον χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο όταν τραυματίστηκε σοβαρά στη μύτη του κατά τη διάρκεια ενός επικίνδυνου γυρίσματος.

Η σειρά έχει κερδίσει 35 υποψηφιότητες, σε διάφορες διαγωνιστικές διοργανώσεις  ενώ έχει τιμηθεί με 10 βραβεία από την προβολή του πρώτου επεισοδίου το 2008.
7 Βραβεία “Saturn”:
2009: “Καλύτερη Ηθοποιός στην Τηλεόραση”  Άννα Τόρβ
“Καλύτερος Γκεστ σε Τηλεοπτική σειρά”  Λέοναρντ Νίμοϊ
2010: “Καλύτερη Τηλεοπτική Σειρά”
          “Καλύτερη Ηθοποιός στην Τηλεόραση”  Άννα Τορβ
        “Καλύτερος Ηθοποιός σε Δευτερεύοντα Ρόλο”  Τζον Νομπλ
2011: “Καλύτερη τηλεοπτική σειρά”
“Καλύτερη Ηθοποιός στην Τηλεόραση” Άννα Τόρβ
2013: “Καλύτερη Ηθοποιός στην Τηλεόραση” Άννα Τόρβ

2 Βραβεία “Ewwy”:
2010: “Καλύτερη Δραματική Σειρά”
          “Καλύτερος Ηθοποιός σε Δευτερεύοντα Ρόλο”  Τζον Νομπλ

Βραβείο από την Οργάνωση Κριτικών:
2011: “Καλύτερος Ηθοποιός σε Δευτερεύοντα Ρόλο”  Τζον Νομπλ

Βραβείο με κριτές τους ίδιους τους τηλεθεατές (“People’s choice Awards”)
2011: “Αγαπημένη σειρά Sci-Fi/Φαντασίας”




Βραβείο του αμερικανικού  τηλεοπτικού περιοδικού “TV Guide”
2012: “Αγαπημένη δραματική σειρά”

Δείτε το τρέιλερ του 5ου και τελευταίου κύκλου της σειράς FRINGE εδώ: http://youtu.be/rxP153QJie0

Category:

3 σχόλια:

  1. Unlock the potential of your brand in the UAE with our expert social media marketing uae services. We specialize in crafting strategic campaigns tailored to the unique demographics and cultural nuances of the UAE market.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Welcome to the pinnacle of technological innovation in Dubai! Our company stands as the epitome of excellence in the realm of software development, proudly holding the title of the Best Software Company In Dubai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Looking for affordable tires in Sharjah? Look no further! Our selection of cheap tyres in sharjah offers both quality and value. Whether you need replacements or upgrades, we've got you covered with a wide range of options to suit your vehicle and budget.

    ΑπάντησηΔιαγραφή