Νέα έφοδος της ΕΕΤΤ στον Υμηττό και όλα τα παρελκόμενα...

Unknown | 4/19/2014 01:28:00 π.μ. | 0 σχόλια


Άλλος ένας από τους καθιερωμένους, πλέον, «ελέγχους» της ΕΕΤΤ στον Υμηττό, πριν από λίγες μέρες.

Από αυτό τον έλεγχο, κατασχέθηκαν μόνο τα μηχανήματα του παράνομου «Disco Radio 107.2», ενώ παράλληλα ξηλώθηκε και ο ιστός από όπου εξέπεμπε. Οι υπόλοιποι πειρατές πρόλαβαν και κατέβασαν διακόπτες, πριν τον έλεγχο, και σταδιακά επανέρχονται on air. Φυσικά, από την επιχείρηση γλύτωσε και ο παλιός πομπός (του ΣΚΑΪ είναι άραγε;) στους 100.6, ο οποίος αν και με πιο χαμηλή ισχύ συνεχίζει να εκπέμπει (και να συντηρείται) κανονικά, καταλαμβάνοντας έτσι παράνομα, μια δημόσια συχνότητα που θα μπορούσε να δοθεί σε άλλον ραδιοσταθμό, μόνο και μόνο για τον «φόβο» των παρεμβολών.

Από την ΕΕΤΤ -αρχές του μήνα- πραγματοποιήθηκε κι άλλη αυτοψία. Από τα υψηλόβαθμα στελέχη της. Αυτοί ανέφεραν ότι στο κέντρο εκπομπής βρίσκονται πάρα πολλοί εγκαταλελειμμένοι ιστοί και μηχανήματα, ειδικά μετά το τηλεοπτικό switch off το καλοκαίρι του 2012, που προορίζονται για ανακύκλωση. Το όλο «στόρι» με το κυνήγι της ΕΕΤΤ στους πειρατές του Υμηττού, του Αιγάλεω και του Ποικίλου όρους, κρατάει τουλάχιστον 13 χρόνια, με τους περισσότερους να συνεχίζουν σχεδόν αλώβητοι την εκπομπή τους, ακόμα και από εγκαταστάσεις νόμιμων ραδιοφωνικών σταθμών μεγάλων ομίλων, είτε «κλέβοντας» ρεύμα είτε εκπέμποντας κατευθείαν από αυτές. e-tetradio

Ακουλουθούν τα πολύ εύστοχα σχόλια του Μιχάλη Νευραδάκη:

Πραγματικά τραγικοί εκεί στην ΕΕΤΤ και στο ΕΣΡ. ΟΙ άδειες του 2001 έληξαν. Οι άδειες του 2002 ακυρώθηκαν από το Στ.Ε. με απόφαση του 2004. Πολλοί σταθμοί παίζουν με απλή βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας. Άλλοι με δικαστική απόφαση. Άλλοι απλά...παίζουν, και τους κυνηγάει η ΕΕΤΤ.

Όλα αυτά ξεκίνησαν μετά την παράνομη και αποτυχημένη αδειοδότηση του 2001 και τα τότε παραμύθια για παρεμβολές στο νέο, τότε, Ελ. Βενιζέλος αν εξέπεμπαν περισσότερο από 20 συχνότητες ιδιωτικών σταθμών. Οι 20 έγιναν 28, οι 28 έγιναν 35, οι 35 μπορούσαν να γίνουν 39, σε μελέτη του 2008 έγιναν 40-42, αλλά στην πραγματικότητα τόσα χρόνια εκπέμπουν 60-65 σταθμοί χωρίς να υπάρξει πρόβλημα στο αεροδρόμιο.

Το ψέμα της τότε κυβέρνησης για τις παρεμβολές φαίνεται, άλλωστε, και από το γεγονός ότι σε άλλες πόλεις μπορούν και εκπέμπουν πολλοί περισσότεροι σταθμοί στα FM νόμιμα και δίχως πρόβλημα. 102 σταθμοί στα FM της Κωνσταντινούπολης, 89 στα FM της Ρώμης, για παράδειγμα. Μέχρι το 2001, 86 σταθμοί στην Αττική είχαν βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας. Ας τους έδιναν όλους άδεια απλά με την υποχρέωση ότι θα τηρούσαν κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές. Αν γινόταν αυτό δεν θα είχαμε αυτό το πρόβλημα σήμερα. Αλλά από τότε οι πραγματικοί μαφιόζοι των βουνών, ο Αλαφούζος, ο Κουρής, ο Κυριακού, ο Κόκκαλης, ο Κοντομηνάς, ο Βαρδινογιάννης, ο Κωστόπουλος (τότε) κλπ. ήθελαν όλη την μπάντα δική τους, και το κατάφεραν.

Τώρα έχουμε μια κατάσταση όπου το Στ.Ε. έχει αποφασίσει ότι είναι αντισυνταγματική, με τις συνεχείς παρατάσεις των αδειών χωρίς προκήρυξη. Έχουμε σταθμούς που πήραν άδεια το 2001 που δεν υπάρχουν πια (88.3 και 92.6 και 94.3) και αντί να γίνει προκήρυξη τουλάχιστον για εκείνες τις συχνότητες, παραμένουν κενές. Έχουμε ραδιόφωνα που δικαιώθηκαν δικαστικά από το Στ.Ε. για την μη-αδειοδότηση τους (Χριστιανισμός, Υγεία-Οικολογία) που όμως δεν τους δόθηκε ξανά η ευκαιρία να εκπέμψουν. Έχουμε την ΔΡ (όπως και την ΕΡΤ) να καταλαμβάνει καταχρηστικά 15 συχνότητες για τα ραδιόφωνα της. Έχουμε κομματικά ραδιόφωνα που λειτουργούν απλά επειδή ανήκουν σε πολιτικό κόμμα. Έχουμε το πομπό-φάντασμα του "οικολόγου" Αλαφούζου να καίει τζάμπα ρεύμα 13 χρόνια τώρα στους 100.6. Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε τους "παράνομους" σταθμούς τύπου Μινόρε 104.3, Free 98.0, Blackman 103.1 κλπ. που έχουν κάθε λόγο να εκπέμπουν από τη στιγμή που ανά πάσα στιγμή μπορεί να βγει ένας νέος φωτογραφικός νόμος να τους νομιμοποιήσει, όπως έγινε με το Ράδιο Βερόνικα (τώρα Real FM), τον Παρέα FM, τον Hot FM 104.6 και άλλους, που και αυτοί εξέπεμπαν παράνομα, τους μάζεψε η ΕΕΤΤ, όλοι καμάρωναν που έκλεισαν οι "παράνομοι" και οι "πειρατές" αλλά τώρα πλέον είναι "νόμιμοι" με βεβαίωση νομίμου λειτουργίας. Ο Παρέα FM, ειδικά, ήταν ανύπαρκτος και όμως κατάφερε και νομιμοποιήθηκε. Ο Ατλαντίς δικαιώθηκε από το Στ.Ε. και ας επιμένει το ΕΣΡ να μην του δίνει ΒΝΛ. Γιατί, τότε, να μην λειτουργούν όλοι αυτοί οι "παράνομοι" σταθμοί? Αύριο μπορεί να γίνουν...νόμιμοι! Η λύση είναι να γίνει προκήρυξη για άδειες, για όσες συχνότητες πραγματικά χωράει η μπάντα, και να δοθούν οι άδειες εκεί που πρέπει και όχι στα μεγαλολαμόγια.

Και κάτι τελευταίο: επειδή γνωρίζω πολύ καλά ότι πολλοί "ραδιο-φωνιάδες" διαβάζουν το e-tetradiο, αυτό που θέλω να τους πω είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι άχρηστοι, ανάξιοι, είναι απατεώνες και μαφιόζοι, και δεν τους θέλουμε. Είναι ξεφτίλες που πάτησαν πάνω σε πτώματα για να κρατήσουν το μαγαζί τους, και είναι άτομα που έχουν συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην σημερινή κατάντια της Ελλάδας. Η "παρηγοριά", εάν υπάρχει, είναι πως αυτοί οι άχρηστοι και ανίκανοι δεν θα ξέρουν ποτέ τι θα πει πραγματική δουλειά, και δεν θα έχουν ποτέ την πραγματική ευχαρίστηση να δημιουργήσουν κάτι καλό και αξιόλογο, με πραγματικό κόπο και ιδρώτα, και να αναδειχθεί με αξιοκρατικά κριτήρια και όχι με πλάτες και λαμογιές. Αυτά ίσως είναι ψηλά γράμματα γι' αυτούς, αλλά να ξέρουν πως δεν τρώμε όλοι κουτόχορτο και πως οι μέρες τους τελειώνουν. Εγώ και πολλοί άλλοι θα χαρούμε πολύ να δούμε τα ραδιόφωνα και τα κανάλια τους να κλείσουν οριστικά, όπως έκαναν κάποτε και σε άλλους. Δεν τους έχουμε ανάγκη στη ζωή μας και δεν τους θέλουμε πια. Μακάρι να εξαφανιστούν όλοι τους.

Category: , , ,

0 σχόλια