Η ΕΡΤ και η δικαιοσύνη

Unknown | 9/27/2013 04:08:00 μ.μ. | 0 σχόλια


Και τώρα ξανά η σειρά της Δικαιοσύνης.  Η Ολομέλεια του ΣτΕ καλείται σήμερα να αποφανθεί επί της αίτησης ακύρωσης της απόφασης της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ ΑΕ. Η απόφαση του συμβουλίου αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα σε διάστημα 20 ημερών, από την οποία θα κριθεί  αν θα μπορεί να επανέλθει σε κανονική λειτουργία η ΕΡΤ ή θα σβήσει και η ιντερνετική της μετάδοση.

Το ΣτΕ με δύο διαδοχικές αποφάσεις ύστερα από προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ ανέστειλε την κυβερνητική απόφαση στο σκέλος της διακοπή μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και της λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ ΑΕ, ζητώντας την ενεργοποίηση όλων των συχνοτήτων της. Όρισε ως αρμόδιους  τον  υπουργό οικονομικών και υφυπουργό στον Πρωθυπουργό  τη λήψη “των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα”. Η κυβέρνηση για λόγους πολιτικού εγωισμού, “μετέφρασε”  την απόφαση ως εξής: Επίμενε στο λουκέτο της ΕΡΤ, δημιούργησε τη “ΔΤ” και τη “ΔΡ”, χωρίς πλήρες πρόγραμμα και δεν κατόρθωσε να ενεργοποιήσει τη ΝΕΡΙΤ.

Στην ουσία των δύο αποφάσεων.  Το ΣτΕ αποδέχθηκε πως  η ΕΡΤ  επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό» κάτι που δεν προκύπτει από τα οικονομικά της ούτε από το καθεστώς λειτουργίας. Με αυτό το σκεπτικό το ΣτΕ έκρινε  ότι επιβάλλεται ο εξορθολογισμός της παροχής, της λειτουργίας και του κόστους οργάνωσης της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας μέσω της ίδρυσης και διαμόρφωσης ενός νέου οργανισμού-προτύπου, ο οποίος σύμφωνα εν την κυβέρνηση θα ήταν η ΝΕΡΙΤ. 


 http://media-industry.blogspot.gr

Category: , ,

0 σχόλια