Ακίνητη η ψηφιακή μετάβαση

Unknown | 7/26/2013 03:40:00 π.μ. | 0 σχόλια


Η εξέλιξη της ψηφιακής μετάβασης ετοιμάζεται να σπάσει κάθε ρεκόρ παρατάσεων, εμπλοκών και καθυστερήσεων. Η εμπλοκή με άξονα τα -μη- τεκταινόμενα στην ΕΡΤ/ΕΔΤ/ΔΥ/ΝΕΡΙΤ, δεν είναι και πολύ πετυχημένο ως άλλοθι, αφού ο δημόσιος τηλεοπτικός φορέας δεν θα συμμετέχει στη διαδικασία, μιας και αυτοδικαίως λαμβάνει τη μία από τις δύο άδειες πανελλαδικής εκπομπής.

Το παιχνίδι για τη δεύτερη άδεια θα παιχτεί μεταξύ της Digea, του OTE και της Fortnhet. Θα έλεγε κάποιος ότι από τη στιγμή που ο ΟΤΕ δεν διαθέτει δίκτυο εκπομπής και η Forthnet σχετικά περιορισμένο, θεωρητικά δεν αποτελούν απειλή για το statusquo. Όμως, ας μη ξεχνάμε ότι πρόκειται για διαγωνισμό και όλα κρίνονται στο τίμημα και η κάθε μεταβολή προς τα πάνω από την τιμή εκκίνησης, θα είναι μαχαιριά στα ήδη καταβαραθρωμένα οικονομικά, όχι μόνο του παρόχου δικτύου, αλλά και των παρόχων περιεχομένου (βλ.κανάλια) στα οποία θα μετακυληθεί το κόστος.

Μάλλον όμως θ’αργήσουμε να δούμε το διαγωνισμό, αφού ο καθορισμός των βασικών παραμέτρων -όπως πχ. η τιμή εκκίνησης- αλλά και των λεπτομερειών διεξαγωγής, θα καθοριστεί από την ΕΕΤΤ αφού πάρει τα δεδομένα από τους αρμόδιους υπουργούς.
Ερώτημα: Πριν ή μετά τη λήξη της θητείας της Ολομέλειας το Σεπτέμβριο; Απάντηση: ή η θητεία της επιτροπής θα παραταθεί, ή η διαδικασία της ψηφιακής μετάβασης.

ΠΗΓΗ

Category: , , , , ,

0 σχόλια