Η ΔΤ τρέχει για να παίξει μπάλα στο Τσάμπιονς Λιγκ

Unknown | 7/29/2013 04:38:00 π.μ. | 0 σχόλια


Σε σπριντ... μετ' εμποδίων επιδίδονται τα κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να κερδίσουν το δύσκολο στοίχημα της μετάδοσης από το μεταβατικό σχήμα της Δημόσιας Τηλεόρασης, τη ΔΤ, των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ που ξεκινά στις 16/8.

Τόσο ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, όσο και ο ειδικός διαχειριστής του υπ. Οικονομικών, Γκίκας Μάναλης, κάνουν τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου να πείσουν τους «σκληρούς» διαπραγματευτές της ΤΕΑΜ, που διαχειρίζονται τα δικαιώματα της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, να δώσουν το «πράσινο φως» για τη μετάδοση -από τη ΔΤ και στη συνέχεια από τον φορέα που θα ιδρύσει η ΝΕΡΙΤ, εφόσον συσταθεί έγκαιρα- των αγώνων της, η επιτυχής κάλυψη της οποίας θα ισοδυναμεί με την ύψιστη δοκιμασία αντοχών του εγχειρήματος, μετά την εκκένωση, φυσικά, του Ραδιομεγάρου.
Ενα ενδιάμεσο κρας τεστ πάντως, εξίσου σημαντικό, η επιτυχία του οποίου θα γείρει θετικά την πλάστιγγα της απόφασης των στελεχών της ΤΕΑΜ, συνιστά η άψογη μετάδοση εντός του Σαββατοκύριακου από τη ΔΤ, της Formula 1 από την Ουγγαρία, τα δικαιώματα των οποίων έχει η FIA.
Παρά το γεγονός ότι οι χρόνοι πιέζουν και ενώ οι 589 διμηνίτες συμβασιούχοι θα προσληφθούν, μετά τις 2/8 (14 ημέρες πριν από την έναρξη των αγώνων), η κυβέρνηση διά στόματος Π. Καψή, δείχνει σχεδόν βέβαιη ότι το Τσάμπιονς Λιγκ θα προβληθεί με το λογότυπο στην οθόνη να αναγράφει «ΔΤ». Τα κυβερνητικά στελέχη έχουν να ξεπεράσουν δύο σκοπέλους:
α) Να είναι σε θέση να εγγυηθούν επαγγελματικού επιπέδου κάλυψη αγώνων και να ανταποκριθούν στα υψηλά στάνταρ που θέτει η UEFA. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, χρειάζονται περισσότεροι από 100 τεχνικούς, τρεις σκηνοθέτες, έξι παραγωγοί και 10 δημοσιογράφοι για την κάλυψη κάθε αγώνα.
β) Να έρθουν σε συνεννόηση με την ΤΕΑΜ για την οικονομική εκκρεμότητα. Σύμφωνα με τον Π. Καψή, καθώς τα δικαιώματα της ΕΡΤ μεταφέρονται αυτομάτως στο επόμενο σχήμα, η ΔΤ έχει τη δυνατότητα να μεταδώσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Η TEAM, έχει σε ισχύ άλλα δύο χρόνια συμβολαίου με την ΕΡΤ, ύψους 21,8 εκατ. ευρώ. Στη σύμβαση αναφέρεται ρητά ότι αν δεν έχει τη δυνατότητα η ΕΡΤ (άρα και ο διάδοχος φορέας) να μεταδώσει το πρόγραμμα, τότε η TEAM διατηρεί αφενός το δικαίωμα να διεκδικήσει από το Δημόσιο τα οφειλόμενα και αφετέρου να αναζητήσει από την αγορά άλλο κανάλι για τη μετάδοση των αγώνων της Τετάρτης.

Ηδη ο Γκίκας Μάναλης έχει συναντήσει δύο φορές τα στελέχη της ΤΕΑΜ για να ρυθμίσει την εκκρεμότητα. Αλλωστε, από την αρχική του ιδιότητα του διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ, στην καρέκλα του οποίου κάθισε μόλις 70 ημέρες, έχει αναλάβει να αποτάξει το αρνητικό «κάρμα» της διένεξης της ΤΕΑΜ με την προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ, μιας και μετά την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα (Α. Πεπόνη) ουδείς βάζει την υπογραφή του να καταβληθεί το ποσό που έχει συμφωνηθεί προς την UEFA (32 εκατ. ευρώ για 3 χρόνια).
Η TEAM, σε αναζήτηση λύσης, προτείνει την επιμήκυνση των πληρωμών της ΕΡΤ, ενώ δεν είναι διατεθειμένη να προβεί σε «κούρεμα», προκειμένου για να μην υπάρξει αρνητικό προηγούμενο για άλλες χώρες, η οικονομία των οποίων βρίσκεται επίσης σε ύφεση.

πηγη

Category: , ,

0 σχόλια