Justified : Η ολοκαίνουργια, καλοκαιρινή πρόταση του Mega! - Trailer

Unknown | 5/28/2013 10:17:00 μ.μ. | 0 σχόλια


“Justified”... Αυτός είναι ο τίτλος της ολοκαίνουργιας ξένης σειράς που σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την Τρίτη 4 Ιουνίου στις 23:40 κάνει πρεμιέρα στο Mega. Το Μεγάλο Κανάλι ενόψει καλοκαιριού και λόγω κρίσης βεβαίως-βεβαίως, στρέφει το βλέμμα του στο ξένο πρόγραμμα, το οποίο... υπερέχει και συμφέρει. Με άλλα λόγια; Και την πολυπόθητη fresh ανάσα φέρνει στο πρόγραμμα ενός καναλιού, αλλά και ποσοστά τηλεθέασης.

Βλέπετε, τα κανάλια έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να καταστρώνουν τα καλοκαιρινά τους σχέδια επί χάρτου, μιας και παραδοσιακά η αυλαία της σεζόν θα πέσει κάπου εκεί στα μέσα του Ιούνη, πράγμα που σημαίνει πως οι τίτλοι του τέλους θα πέσουν ακόμα και σε αυτά τα δέκα νέα προγράμματα που βγήκαν στον αέρα από τον Μάρτη και μετά και τόνωσαν λιγάκι την τηλεοπτική εικόνα μας.
               
Έτσι, στην απέραντη τηλεοπτική ερημιά που θα δημιουργηθεί, θα υπάρχουν μόνο κάποιες φρέσκες προτάσεις που θα μας έρχονται από το εξωτερικό και τα ευχάριστα νέα είναι, πως δεν θα φέρουν όλες επάνω τους το ταμπελάκι “made in Turkey”!



Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και το “Justified” ,λοιπόν, το οποίο οι άνθρωποι του Mega σχεδιάζουν να εντάξουν στο πρόγραμμά τους από τον Ιούνιο και μετά και μάλιστα; Στην βραδινή τους ζώνη, στο prime-time τους, δηλαδή στην ζώνη της υψηλής τηλεθέασης.

Πρόκειται για μία δυνατή, δικαστική περιπέτεια, γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις από την αρχή μέχρι και το τέλος της. Η σειρά βγήκε στον αέρα για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2010 μέσα από το Αμερικάνικο δίκτυο του FX netweek.

Το σενάριο του “Justified” υπογράφει ο Graham Yost και βασικός πρωταγωνιστής της είναι Ράιλαν Γκίβενς, ένας δικηγόρος που φαίνεται να έχει ξεπηδήσει από τον 19ο αιώνα, μιας και κουβαλά τα χαρακτηριστικά του δικηγόρου της... Άγριας Δύσης, ο οποίος όμως ζει στην σύγχρονη εποχή!

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Ο Γκίβενς είναι ένας σκληροτράχηλος, ομοσπονδιακός δικηγόρος του Κεντάκι, ο οποίος πολλές φορές αποφασίζει να εφαρμόσει τον νόμο με έναν αντισυμβατικό τρόπο, βάζοντας στο στόχαστρό του την παρανομία και το έγκλημα.


           
Η σειρά μας μεταφέρει στην αμερικάνικη επαρχία χωρίς καμιά ωραιοποίηση , καρό πουκάμισα, μπότες, καπέλα, λες και όπως ήδη σας είπαμε, ο χρόνος από την εποχή του wild wild west δεν έχει κυλήσει καθόλου. Το “Justified” βγάζει στον αέρα μία άλλη όψη της Αμερικής , την οποία πρέπει να ομολογήσουμε ότι δεν την βλέπουμε και τόσο συχνά στις σειρές που μας έρχονται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο Ράιλαν Γκίβενς είναι US Μarshal , αδιάφθορος , τσαμπουκάς, ηθικός, ξεροκέφαλος. Παρόλα αυτά, ο πατέρας του είναι... ερασιτέχνης κακοποιός και ο καλύτερός του φίλος μπαινοβγαίνει στη φυλακή. Όσο για το ποια είναι η οικογενειακή του κατάσταση; Εννοείται πως είναι χωρισμένος και επιστρέφει με δυσμενή μετάθεση από το Μαιάμι στο πατρικό του και στα παιδικά του λημέρια του Κεντάκι.
              
Τα όρια ανάμεσα στο καλό και στο κακό είναι δυσδιάκριτα. Εμπόριο ναρκωτικών, ουίσκι made in home,
όπλα, τσαμπουκάδες , παιδικοί έρωτες ,οικογενειακές συγκρούσεις και ένα γλυκόπικρο χιούμορ συνθέτουν μια σειρά που δεν βαδίζει στην πεπατημένη που έχουν ακολουθήσει αντίστοιχες Αμερικάνες παραγωγές.
               
Και όπως θα έλεγε και ένας γνήσιος καουμπόι ,το “Justified” έχει... guts, νεύρο και ατμόσφαιρα και σίγουρα θα είναι μία πολύ καλή τηλεοπτική πρόταση για τα καλοκαιρινά μας βράδια. http://www.tlife.gr

Περιγραφή: Πρόκειται για μια σειρά έκπληξη που βραβεύτηκε ως η "καλύτερη τηλεοπτική σειρά της χρονιάς" το 2012 από το American film institute. H σειρά επίσης κέρδισε βραβείο ΕΜΜΥ έκτακτης ανδρικής συμμετοχής σε σειρά από τον Τζέρεμι Ντέιβις και έκτακτης γυναικείας συμμετοχής από την Μάργκο Μάρτινντέιλ, ενώ ήταν υποψήφια για ΕΜΜΥ καλλιτεχνικής διεύθυνσης, μουσικού θέματος σειράς, Α ανδρικού ρόλου σε σειρά (Τίμοθι ''Ολιφαντ - Die hard 4, Damages), Β ανδρικού ρόλου (Γουόλτον Γκόγκινς - The shield). Η σειρά είναι εμπνευσμένη από ένα διήγημα του Αμερικανού συγγραφέα 'Ελμορ Λέοναρντ (Get shorty, Jackie Brown, Out of sight) που θεωρείται μετρ των ιστοριών του υποκόσμου.

Είναι μια μοντέρνα εκδοχή γουέστερν με στοιχεία αστυνομικής σειράς και εκτυλίσσεται στον "τρίτο" κόσμο της Αμερικής στην επαρχία Χάρλαν του Κεντάκι, έναν τόπο άγριο, όπου τα δάση κρύβουν εργαστήρια αμφεταμίνης, οι πίσω αυλές θαμένα πτώματα, εκκλησίες αντίσκοινα τσαρλατάνων ευαγγελιστών που υπόσχονται σωτηρία σε χαμένες ψυχές και όπου η εξαθλίωση και η αμορφωσιά βασιλεύουν και οι διαφορές λύνονται κυρίως με όπλα. Οι δυο κεντρικοί ήρωες είναι ο Ομοσπονδιακός αστυνομικός Ρέιλαν Γκίβενς (Τίμοθι 'Ολιφαντ), ατρόμητος, γρήγορος στο πιστόλι και ακαταμάχητος στις γυναίκες και ο Μπόιντ Κράουντερ (Γουόλτον Γκόγκινς), γόνος τοπικής εγκληματικής οικογένειας που αλλάζει συνέχεια ταυτότητα. Γύρω από τους δύο ήρωες περιφέρονται πολλοί άλλοι "κακοί"  της περιοχής οι οποίοι στον κόσμο του Justified σπανίως έχουν καλό τέλος...
Αμερικανική αστυνομική σειρά
Παίζουν:
Τίμοθι 'Ολιφαντ (Ρέιλαν Γκίβενς), Νικ Σίαρσι (Αρτ Μάλεν), Γουόλτον Γκόγκινς (Μπόιντ Κράουντερ), Τζοέλ Κάρτερ ('Αβα Κράουντερ), 'Ερικα Τάουζελ (Ρέιτσελ Μπρουκς), Ντέιβιντ Μενιέρ (Τζόνι Κράουντερ)Την Τρίτη 4 Ιουνίου στις 23:40 κάνει πρεμιέρα στο Mega η βραβευμένη αμερικανική σειρά «Justified».
Δείτε  το trailer ..


Category:

0 σχόλια