Για την 1η Νοεμβρίου 2014 αναβάλλεται το ψηφιακό μέρισμα

Unknown | 5/21/2013 01:06:00 π.μ. | 0 σχόλια



Νέο χρονοδιάγραμμα για το ψηφιακό μέρισμα συμφωνήθηκε με την τρόικα. Ο διαγωνισμός θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την 1η  Νοεμβρίου 2014 ώστε το φάσμα να αποδοθεί στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
Η κυβέρνηση επίσης έχει δεσμευτεί μέχρι το τέλος του ερχόμενου Ιουνίου να προκηρύξει τις άδειες παρόχου ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής και στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας θα οριστεί και η ημερομηνία κατά την οποία θα σταματήσει να λειτουργεί οριστικά η αναλογική τηλεόραση.
Όπως είναι γνωστό αρχικά η απόδοση του ψηφιακού μερίσματος, η οποία αποτελεί υποχρέωση του Μνημονίου είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2013 και είχε εγγραφεί και το σχετικό κονδύλι στα αναμενόμενα για φέτος δημόσια έσοδα.
Η εκτίμηση είναι ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει εκ νέου η μελέτη εκτίμησης της αξίας του ψηφιακού μερίσματος. Η μελέτη που εκπονήθηκε πριν περίπου ένα χρόνο είχε αποτιμήσει την αξία του ψηφιακού μερίσματος στα 300 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, στελέχη των εταιρειών Cosmote, Vodafone και Wind επισημαίνουν πως τα δεδομένα της αγοράς της κινητής τηλεφωνίας έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά και αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στον καθορισμό της κατώτατης τιμής για το προς διάθεση φάσμα.
Το ενδιαφέρον των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας θεωρείται δεδομένο. Με τις συχνότητες στα 800 MHz οι εταιρείες θα έχουν σημαντική αύξηση της χωρητικότητας των δικτύων τους και θα είναι σε θέση να δώσουν στους καταναλωτές μεγαλύτερες ταχύτητες. (infocom.gr)

Category:

0 σχόλια