ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΑΠΟΨΕ 06/05 ΓΙΑ ΤΟ KARADAYI ΣΤΟΝ ΑΝΤ1- TRAILER

Unknown | 5/06/2013 03:55:00 μ.μ. | 0 σχόλια



Το νέο τουρκικό δράμα «Karadayi», που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα το βράδυ στις 10.15 μ.μ., στον ΑΝΤ1 θυμίζει έντονα το δικό μας βραβευμένο «Δέκα». Την ώρα που στην Ελλάδα οι τηλεοπτικές δουλειές γίνονται πλέον με το σταγονόμετρο, στη γειτονική χώρα η μια μεγαλεπήβολη παραγωγή διαδέχεται την άλλη. Τελευταίο hit το δικαστικό δράμα εποχής «Karadayi» («O θείος με τα μαύρα») με εξασφαλισμένη επιτυχία λόγω του πρωταγωνιστικού διδύμου «Εζέλ» (Κενάν Ιμιρζαλίογλου) και «Σεχραζάτ» (Μπεργκιουζάρ Κορέλ).

Η ιστορία της σειράς διαδραματίζεται στη δεκαετία του '70 όταν ένας βιοπαλαιστής επιδιορθωτής υποδημάτων, ο Ναζίφ Καρά, κλείνεται στη φυλακή, επειδή ήταν αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Σουλεϊμάν, έγκλημα για το οποίο κατηγορείται άδικα ότι διέπραξε. Ο γιος του, Μαχίρ (Εζέλ), προσπαθεί να ανακαλύψει τον πραγματικό δολοφόνο ώστε να πείσει την πρόεδρο του Κακουργιοδικείου για την αθωώτητα του πατέρα του. Πρόκειται για την όμορφη δικαστικό Φεριντέ Σαντόγλου (Σεχραζάτ) με καταγωγή από πλούσια οικογένεια της Ανατολίας και πάθος για την απονομή δικαιοσύνης, η οποία στην πορεία θα ερωτευτεί τον «σκληρό» γιο του τσαγκάρη. Το ειδύλλιο θα περάσει από σαράντα κύματα λόγω και των δικαστικών ανατροπών στην υπόθεση που θα επηρεάζουν ανάλογα με την έκβασή τους τη σχέση.

Η σειρά, που έκανε πρεμιέρα στην Τουρκία στις 8 Οκτωβρίου, καθηλώνει κάθε Δευτέρα βράδυ εκατομμύρια τηλεθεατές στη συχνότητα του καναλιού ATV, καθώς διαθέτει αυτό που ζητά ακριβώς το τηλεοπτικό κοινό της γειτονικής χώρας: Κλισέ μελό υπόθεση βασισμένη στον έρωτα μεταξύ μιας πλούσιας και ενός φτωχού, διανθισμένη με στοιχεία σασπένς και αγωνίας. Εγγύηση για την επιτυχία το πρωταγωνιστικό δίδυμο, αν και με πολύ διαφορετικό look απ' αυτό που τους είχαμε συνηθίσει στη μέχρι τώρα τηλεοπτική τους παρουσία. Ο Ιμιρζαλίογλου, με άτεγκτο ύφος και μουστάκι ώστε να πείθει στον ρόλο του τίμιου ήρωα της εργατικής τάξης, η Κορέλ με συντηρητικά ταγέρ και μαλλιά μαζεμένα υποδυόμενη την αδιάφθορη και ηθική δικαστική λειτουργό.

Το «πακετάρισμα», βέβαια, της σειράς είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό: Για τις ανάγκες του «Karadayi» στήθηκε μια ολόκληρη λαϊκή γειτονιά σ' ένα παλιό εργοστάσιο υποδημάτων 4.600 τ.μ. που περιλαμβάνει τα πάντα: Τον φούρνο, το μαγαζί του ράφτη, το κουρείο και φυσικά το τσαγκάρικο. Ο,τι είχε γίνει δηλαδή στις εγκατάστασεις της ΧΡΩ.ΠΕΙ. στον Πειραιά για την τηλεοπτική μεταφορά του ημιτελούς βιβλίου του Καραγάτση «Το Δέκα», όταν υπήρχαν ακόμη αξιόλογες παραγωγές στην ελληνική τηλεόραση.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr


Category:

0 σχόλια