Νέα αναβολή για το διαγωνισμό παρόχων δικτύου τηλεόρασης

Unknown | 3/31/2013 10:31:00 μ.μ. | 0 σχόλια


Ακόμα μια μετάθεση των ημερομηνιών για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τους παρόχους δικτύου τηλεόρασης κρίθηκε αναγκαία, από το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, καθώς δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η νέα προθεσμία είναι στα τέλη Ιουνίου, αντί στα τέλη Μαρτίου, οπότε η διαβούλευση της όλης διαδικασίας θα πρέπει να γίνει στα τέλη Μαΐου. Η παράταση αυτή, όπως δυστυχώς και τα περισσότερα σοβαρά ζητήματα στη χώρα, θα πρέπει να εγκριθεί από τον τρόικα, κάτι που ανεπίσημα έχει γίνει.
Οι πάροχοι δικτύου τηλεόρασης που με τη σειρά τους θα παρέχουν υπηρεσίες στους παρόχους περιεχομένου τηλεόρασης, θα αναδειχθούν μέσα από διεθνή διαγωνισμό που θα εκτελέσει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).  Η ΕΕΤΤ δηλώνει έτοιμη για να διεκπεραιώσει τη δουλειά που της αναλογεί, ωστόσο, για να φθάσουμε στη διαδικασία για τις άδειες παρόχων δικτύου, μεταξύ άλλων, θα πρέπει  να καθοριστεί ο αριθμός των παρόχων περιεχομένου σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, θέμα που είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Επικρατείας. Οι πάροχοι δικτύου θα πρέπει να γνωρίζουν ποιοι είναι οι πιθανοί πελάτες τους, ενώ η γνώση αυτή είναι απαραίτητη και για την οικονομική αποτίμηση των αδειών παρόχων δικτύου.
Απαραίτητο είναι επίσης να καθοριστεί και η ακριβής ημερομηνία πλήρους μετάβασης στη ψηφιακή εκπομπή, για να γνωρίζουν οι πάροχοι δικτύου το χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους για να κατασκευάσουν το δίκτυό τους. Με βάση τα δεδομένα που δημιουργεί η μετάθεση της ημερομηνίας του διαγωνισμού για τους παρόχους δικτύου, η οριστική παύση της αναλογικής εκπομπής πιθανότατα θα γίνει στο τέλος του καλοκαιριού του επόμενου χρόνου.
Υπενθυμίζεται ότι μετάθεση της ημερομηνίας (από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 στο πρώτο εξάμηνο του 2014) έχει ζητηθεί από την Κομισιόν και για το ψηφιακό μέρισμα. Η επίσημη απάντηση αναμένεται. Βεβαίως, τώρα το γίνουν αργότερα οι διαδικασίες για το ψηφιακό μέρισμα είναι επιβεβλημένο, λόγω των καθυστερήσεων που σημειώνονται σε όσα χρειάζεται να προηγηθούν. (infocom.gr)

Category:

0 σχόλια