TO ΣΗΡΙΑΛ ΣΚΑΙ - NOVA ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ SUPERLEAGUE

Unknown | 2/23/2013 04:17:00 μ.μ. | 0 σχόλια


Με αφορμή τη δικαστική διαμάχη του Ομίλου Forthnet με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, για τα στιγμιότυπα των αγώνων της Superleague, το Γραφείο Τύπου του Ομίλου Forthnet ανακοινώνει τα ακόλουθα:
O Όμιλος Forthnet κοινοποίησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ την δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχει ασκήσει ο Όμιλος Forthnet προκειμένου να σταματήσει την αυθαίρετη χρήση του τηλεοπτικού σήματος της Nova από τον ΣΚΑΪ.
Σύμφωνα με την απόφαση, ο ΣΚΑΪ απαγορεύεται να μεταδίδει στιγμιότυπα από τους αγώνες της Superleague παρά μόνο στιγμιότυπα περιορισμένου αριθμού ομάδων και μέγιστης διάρκειας 90 δευτερολέπτων, πάντα με την προϋπόθεση συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών.
Η απόφαση αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της προστασίας της εταιρίας μας, από την αυθαίρετη και παράνομη εγγραφή, αναπαραγωγή και μετάδοση του αθλητικού μας  περιεχομένου από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Ο Όμιλος Forthnet θα συνεχίσει κάθε νόμιμη διαδικασία προκειμένου να προστατεύσει πλήρως το τηλεοπτικό περιεχόμενο στο οποίο επενδύει..
 
Μία μέρα μετά την κοινοποίηση της απόφασης του δικαστηρίου, με την οποία ο ΣΚΑΙ υποχρεώνεται να δείχνει μόνο 90 δευτερόλεπτα στιγμιότυπα από την Superleague, ο σταθμός του Γιάννη Αλαφούζου άρχισε, νέο πόλεμο στη Nova.

Με τίτλο "Εκατοντάδες παράπονα συνδρομητών και ερωτηματικά για τις τιμές της NOVA" δημοσιεύει επιθετικό κείμενο στην ιστοσελίδα skai.gr ενώ η επίθεση αναμένεται να γενικευθεί και από το ραδιόφωνο και τη τηλεόραση.

Το κείμενο του ΣΚΑΙ έχει ως εξής:

"Την ώρα που οι υπηρεσίες στο χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης αναπτύσσονται με ραγδαίους ρυθμούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ορισμένες εταιρείες συνεχίζουν να λειτουργούν με μονοπωλιακές νοοτροπίες του παρελθόντος.

Εκατοντάδες είναι τα παράπονα συνδρομητών της NOVA προς τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών για την τιμολογιακή πολιτική και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της συνδρομητικής πλατφόρμας, η οποία παρότι το παρεχόμενο προϊόν της φθίνει με το χρόνο και έχει πλέον ισχυρό ανταγωνισμό, διατηρεί μια από τις υψηλότερες τιμές στην Ευρώπη. Όλα αυτά μάλιστα παρά την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ελλάδα του βασικού μισθού των 586 ευρώ η NOVA απαιτεί 61,9 ευρώ για το πλήρες πακέτο καναλιών, ενώ τα αντίστοιχα βρετανικά και γερμανικά που προσφέρουν υπερδιπλάσιο αριθμό καναλιών, δεκάδες σταθμούς υψηλής ευκρίνειας και εξελιγμένες διαδραστικές υπηρεσίες κοστίζουν σχεδόν τα ίδια χρήματα.

Κι όλα αυτά ενώ η εταιρεία τους τελευταίους μήνες βρισκόταν σε αναζήτηση επενδυτή. Σύμφωνα μάλιστα με τα δημοσιεύματα των τελευταίων μηνών, η μητρική εταιρεία αναζητούσε αγωνιωδώς στρατηγικό συνεργάτη προκειμένου να καλύψει το οικονομικό άνοιγμα, που μόνο σε βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις ξεπερνούσε τα 333 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, ερωτήματα εγείρονται και για την τακτική της εταιρείας απέναντι στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, καθώς υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι οι πρακτικές της απαξιώνουν και καταστρέφουν δημοφιλή αθλήματα και διοργανώσεις.

Ζήτημα εγείρεται και για το πως μία εταιρεία που χαίρει μοναδικών προνομίων, όπως το επίγειο πανελλαδικό δίκτυο εκπομπής μπορεί να θέτει συνεχή προσκόμματα στην ελευθεροτυπία και στην ενημέρωση των πολιτών, λειτουργώντας πέρα και πάνω από το νόμο".

Και η απάντηση της NOVA
Με αφορμή τη δυσφημιστική επίθεση που εξαπέλυσε το συγκρότημα του ΣΚΑΪ κατά της εταιρείας μας, το Γραφείο Τύπου του Ομίλου Forthnet, επισημαίνει τα ακόλουθα:....

...Η αήθης επίθεση που εξαπέλυσε ο ΣΚΑΪ κατά της εταιρείας μας, μία ημέρα μετά την κοινοποίηση της δικαστικής απόφασης σχετικά με τα στιγμιότυπα των αγώνων της Superleague, η οποία έβαζε τέλος στην αυθαιρεσία και παρανομία κάτω από την οποία λειτουργούσε το συγκρότημα του Φαλήρου, μόνο τυχαίο γεγονός δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Η προστασία του τηλεοπτικού προϊόντος στο οποίο η εταιρεία μας έχει επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, θέτει κατά τον ΣΚΑΪ «προσκόμματα στην ελευθεροτυπία και ενημέρωση», ενώ η κοινοποίηση μιας δικαστικής απόφασης, αποτελεί πάλι κατά τον ΣΚΑΪ, «λειτουργία πέρα και πάνω από το νόμο».

Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει ή με άλλα λόγια ηθελημένη σύγχυσις εννοιών και πραγματικότητας. Αφού πρόκειται για θέμα «ενημέρωσης και ελευθεροτυπίας» γιατί ο ΣΚΑΪ δεν κάνει το ίδιο και με τα στιγμιότυπα των αγώνων του Champions League; Ο ΣΚΑΪ αντί να επιδιώξει ένα νόμιμο τρόπο για την προβολή των στιγμιοτύπων των αγώνων της Superleague, επέλεξε την οδό των υβριστικών και αστήρικτων επιθέσεων κατά της Nova μέσω «αντικειμενικών» τηλεοπτικών ρεπορτάζ.

Ο Όμιλος Forthnet δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα, προκειμένου να διαφυλάξει τη φήμη και τα συμφέροντά του, από συμπεριφορές όπως αυτή του ΣΚΑΪ.


 

 

Category: ,

0 σχόλια