ΣΑΒΒΑΤΟ 09/02 ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΝΕΤ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ,ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ-ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ.

Unknown | 2/08/2013 01:02:00 π.μ. | 0 σχόλια


 Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου η ΝΕΤ μας προτρέπει να την παρακολουθήσουμε παρουσιάζοντας μας τρεις αγαπημένες εκπομπές σε ένα αξιόλογο πρόγραμμα .

Πιο συγκεκριμένα στις 16:00 η εκπομπή ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ με την Έλενα Κατρίτση φιλοξενεί  τρεις άνθρωπους με τρεις διαφορετικές ιστορίες με κοινή συνισταμένη, την μεγάλη τους αγάπη για την Ελλάδα.
Ένας 16χρονος, ο Ιάσονας Ροδόπουλος, που αναγκάστηκε να μεταναστεύσει.
Μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες του αθλητισμού, ο Σπύρος Λεμπέσης, ο οποίος κατάφερε να έρθει 7ος στον ακοντισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει, μένει κι επιμένει.
Ο Νίκος Κακλαμανάκης, ο ολυμπιονίκης που δόξασε την Ελλάδα και θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους του αθλήματος παγκοσμίως, παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατάφερε να κάνει τη χώρα του υπερήφανη. Σήμερα συνεχίζει να δείχνει με τις πράξεις του σε όλους και ειδικά στα νέα παιδιά ότι κανείς δεν πρέπει να εγκαταλείπει τους στόχους του, αλλά να παλεύει για να κατακτήσει το όνειρό του.


 Ακολουθεί η  "Μηχανή του Χρόνου" με τον Χρίστο Βασιλόπουλο στις 18.10 με θέμα 'Τσαρλατάνοι και γιατροσόφια'.
Τα «θαυματουργά» βότανα και την πικραγγουριά μέχρι τα «μαγικά ποτά» των ψευτοθεραπευτών, που εκμεταλλεύθηκαν τον ανθρώπινο πόνο.
Θα μάθουμε για την ιστορία της Πικραγγουριάς - ενός κοινού φυτού της ελληνικής χλωρίδας – η οποία αναστάτωσε το πανελλήνιο τη δεκαετία του ’50, κάνοντας αμέτρητους ετοιμοθάνατους καρκινοπαθείς να φύγουν από τα νοσοκομεία για να τρέξουν στους αγρούς να τη βρουν και να «θεραπευτούν».
Η εκπομπή φέρνει στο φως τις λεπτομέρειες του «θαύματος» της πικραγγουριάς που «ανέστησε πεθαμένους», χρησιμοποιήθηκε δια πάσα νόσον, δίχασε τον ιατρικό κόσμο, έκανε καραφλούς να "βγάλουν μαλλιά", έγινε περιζήτητη στο εξωτερικό, κατέκτησε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, πουλήθηκε στους πάγκους των λαϊκών αγορών, ανέβηκε σε επιθεώρηση και γράφτηκε τραγούδι για αυτήν.
Επίσης η Μηχανή του Χρόνου θα παρουσιάσει την απίστευτη ιστορία ενός ποτοποιού από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος φτιάχνοντας ένα «μαγικό φίλτρο» υποστήριζε ότι δίνει ζωή σε καρκινοπαθείς. Τα γεγονότα εξελίχθησαν στη Θεσσαλονίκη αλλά η «τρέλα» για το δήθεν αντικαρκινικό του υγρό που θυμίζει την περίπτωση του Καματερού, ξεπέρασε της όρια της Ελλάδας. Εκτός από γιατρούς που υποστήριξαν το υγρό του ποτοποιού, ακόμα και δικαστές τον χαρακτήρισαν «θεόσταλτο απεσταλμένο». Η μεγαλύτερη έκπληξη όμως του ρεπορτάζ κρύβεται στο πρωτότυπο εργαστήριο που παρασκεύαζε το υγρό καθώς και στους συνεργάτες του.


 Τέλος στις 22.00 η εκπομπή ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ με τον Σπύρο Παπαδόπουλο είναι αφιερωμένη στην Ορχήστρα Νέων του Δήμου Δίου Πιερίας.
Την Ορχήστρα Νέων Δίου, που αποτελείται κατ’ εξοχήν από μαθητές και φοιτητές τιμούν με την παρουσία τους σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα που αναδεικνύει μια άλλη Ελλάδα που μας κάνει περήφανους και αξίζει να την επαινούμε οι: Δημήτρης Παντερμαλής (διευθυντής μουσείου Ακρόπολης), Κώστας Γεωργουσόπουλος (λογοτέχνης - κριτικός θεάτρου), πατέρας Φιλόθεος Φάρος, Γιάννης Πανούσης (καθηγητής πανεπιστημίου), Γιώργος Μιχαηλίδης (σκηνοθέτης), Αλέξης Κωστάλας (παρουσιαστής), Κάρμεν Ρουγγέρη (ηθοποιός – σκηνοθέτης), Ντέπυ Γκολεμά (τηλεκριτικός), Λάκης Τεάζης (ποιητής) και Γρηγόρης Παπαχρήστος (πρόεδρος Φεστιβάλ Ολύμπου).

Μαζί τους, χαρίζοντάς μας αγαπημένα τραγούδια σε μίνι αφιερώματα των κορυφαίων μας συνθετών Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Στ. Ξαρχάκου, Μ. Λοϊζου και Γ.Ζαμπέτα, οι: Ξανθίππη Καραθανάση, Δώρος Δημοσθένους, Αλέξης Ηλιάδης, Φιλιώ Σέρβου, Όλγα Ζορμπά, αλλά και η χορωδία της ορχήστρας νέων Δίου. H χορωδία αποτελείται από τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες των παιδιών που απαρτίζουν την ορχήστρα.


Category:

0 σχόλια