ΤΑΣΕΙΣ, ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ TV

Unknown | 12/18/2012 12:52:00 π.μ. | 0 σχόλια




Θα φανταζόταν κάποιος ότι η έλλειψη χρημάτων θα καθήλωνε το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων μπροστά από την τηλεόραση. Τα στοιχεία όμως διαψεύδουν αυτού του είδους τις εκτιμήσεις.
 Σε σχέση με τον περυσινό Νοέμβριο η συνολική τηλεθέαση του prime time εφέτος έχει πέσει από το 44,3% στο 41,8% και ο μέσος χρόνος παρακολούθησης στο σύνολο ημέρας έχει πέσει από τις 5 ώρες και 5' στις 4 ώρες και 49'. Ακόμη χαμηλότερα εμφανίζονται τα ποσοστά που αφορούν τα κοινά 15-44 τα οποία παρακολουθούν κατά μέσον όρο 3 ώρες και 40'.

Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η τηλεόραση έχασε το μεγάλο στοίχημα. Σε μια περίοδο που το κόστος για διασκέδαση είναι σχεδόν απαγορευτικό, με τον κόσμο να μένει στο σπίτι τις περισσότερες ημέρες και ώρες της εβδομάδας, το πρόγραμμα αποδεικνύεται κατώτερο των προσδοκιών, όπως φυσικά και είναι. Οι πρώτες ενδείξεις και μετρήσεις καταγράφουν αλλαγή συσχετισμών. Το Mega συνεχίζει να συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό τηλεθεατών στο σύνολο και στους νέους, ωστόσο ο ΑΝΤ1 έχει πλησιάσει πολύ και έχει περάσει στην πρώτη θέση στο prime time τόσο στο σύνολο όσο και στο κοινό 15-44.

Λαζόπουλος, ταινίες και σόου
Τα δείγματα των πρώτων σε τηλεθέαση προγραμμάτων μαρτυρούν μια κόπωση και μια επανάληψη δίχως ενδιαφέρον. Για μία ακόμη χρονιά, αν και με πεσμένα «φτερά» και ποσοστά, ο Λάκης Λαζόπουλος βρίσκεται στην κορυφή με μέσο όρο τηλεθέασης 17,6% και τον ακολουθούν ταινίες, το σόου «Dancing with the stars», τα ποσοστά του οποίου επίσης καταγράφουν πτωτική τάση, αλλά και σειρές όλων των ειδών (ελληνικές, τουρκικές και σε επανάληψη). Το μοναδικό φορμάτ που διαφοροποιείται και διεκδικεί μία θέση στον πίνακα με τα 10 δημοφιλέστερα προγράμματα είναι το «Πάμε πακέτο» της Βίκυς Χατζηβασιλείου αποδεικνύοντας πως η τάση του κοινού να παρακολουθεί ριάλιτι είναι ακόμη ισχυρή. Εκτός top 10, πολύ καλή είναι η πορεία των εκπομπών «Ράδιο Αρβύλα» (ΑΝΤ1), «Φως στο τούνελ» (Alpha) και η επανάληψη των «Βασιλιάδων» (Mega).
Στην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη ο ανταγωνισμός πλέον δεν υφίσταται καθώς προβάλλεται μία μόνο εκπομπή, το «Πρωινό mou», το οποίο, αν και σημειώνει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, δεν μπορεί να εκτιμηθεί σωστά καθώς «παίζει μπάλα δίχως αντίπαλο».

Οι... σταθερές στην ενημέρωση
Στην πρωινή ζώνη η κατάταξη για τον Νοέμβριο είναι η ίδια που καταγράφεται εδώ και χρόνια. Από Δευτέρα ως Παρασκευή ο Γιώργος Παπαδάκης με το «Πρωινό ΑΝΤ1» συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό τηλεθεατών (391.000) και τον ακολουθούν οι Καμπουράκης - Οικονομέας (293.000), οι Λυριτζής - Οικονόμου (173.000) κ.ά. Πρώτος στις πρωινές εκπομπές του Σαββατοκύριακου, με μικρή όμως διαφορά από τη δεύτερη εκπομπή, είναι ο Γιώργος Αυτιάς με το «Καλημέρα» (Σκάι) και μερίδιο τηλεθέασης 24,1%. Ακολουθεί το «Mega Σαββατοκύριακο» με 23,4%, ενώ σε επίπεδο αριθμού τηλεθεατών η διαφορά των δύο εκπομπών περιορίζεται μόλις στις τρεις χιλιάδες τηλεθεατές (300.000 έναντι 297.000)!
Σε ό,τι αφορά τα δελτία ειδήσεων το Mega είναι πρώτο με διαφορά (9,6%). Ακολουθούν ο Alpha (7%), αλλά με διαφορετική ώρα προβολής, ο ΑΝΤ1 (6,7%), το Star (4,4%), ο Σκάι (2,9%) και η ΝΕΤ με (2,2%).
http://www.tovima.gr

Category: , , , , ,

0 σχόλια