Έκοψε το Euronews η ΕΡΤ! Πρεμιερα μονο για ΚΥΠΡΟ και προνομοιουχους ΕΛΛΑΔΑΣ!

Unknown | 12/18/2012 06:19:00 μ.μ. | 0 σχόλια



Πριν από λίγη ώρα η ΕΡΤ διέκοψε την αναμετάδοση του Euronews που γινόταν στην αγγλική και τη γαλλική γλώσσα, βάζοντας στη θέση τους μπάρες.
 Την επαναδιαπράγματευση της συμφωνίας με το Εuronews για τη μετάδοση του προγράμματος του στην ελληνική επικράτειας θα επιδιώξει η ΕΡΤ, ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να ρίξει το σήμα του ευρωπαϊκού καναλιού! Στόχος της να εισπράξει τέλη από τη χρήση της επίγειας ψηφιακής συχνότητας, κάτι που είχε απορρίψει ο Μάικλ Πίτερς, επικεφαλής του δίκτυο. Όταν ήρθε στην Αθήνα, δήλωσε πως το Euronews, σε αντιστάθμισμα για τη χρήση της συχνότητας, καλύπτει το κόστος, για τη μετάδοση του προγράμματος στην ελληνική γλώσσα, σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο πρεμιέρα σήμερα μέσω της συνδρομητικής πλατφόρμας της Nova για την ελληνική έκδοση του γνωστού ειδησεογραφικού πρακτορείου «Euronews» και του ΟΤΕ και στην επίγεια ελεύθερη μετάδοση στην Κύπρο. Σήμερα βγήκε  στο Internet και το site του σταθμού στην ελληνική εκδοχή του ενώ η δημοσιογραφική ομάδα δουλεύει ήδη για το Euronews Greek.
Στην ΕΡΤ αναμένουν το πόρισμα του Σώματος ελεγκτών δημόσιας διοίκησης και το πόρισμα της γενικής γραμματείας ενημέρωσης για να αποφασίσουν αν θα εντάξουν την ελληνική εκδοχή του Euronews στην ελεύθερη συχνότητα από την οποία βγαίνει το κανάλι στην αγγλική γλώσσα.  Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης στο μεταξύ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην προϊσταμένη εισαγγελίας Π.Φάκου για τη μετάδοση του Euronews Greek υποστηρίζοντας πως η ελεύθερη μετάδοση του σε συχνότητα της ΕΡΤ είναι παράνομη.

Category: ,

0 σχόλια