ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΦΑΣΜΑ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Unknown | 12/14/2012 04:01:00 π.μ. | 3 σχόλια



Η μετάβαση από την αναλογική εκπομπή των τηλεοπτικών καναλιών σε ψηφιακή είναι πλέον γεγονός και στην Θεσσαλονίκη, αφού πρώτα η Αττική και άλλοι μεγάλοι νόμοι έχουν περάσει στην ψηφιακή εποχή ενώ έπεται και η συνέχεια για τους υπόλοιπους με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί  .

Τα πανελλαδικά,τα κρατικά  αλλά και τα τοπικά κανάλια αντίστοιχα έχουν συντονιστεί  σε σχετικές συχνότητες που ορίζει ο νόμος.Ένας νόμος που παραμένει ασταθης ακόμα, με την μη κατοχύρωση από τους αρμόδιους φορείς του ψηφιακού χάρτη συχνοτήτων .

Η νομιμότητα της κατοχύρωσης των συχνοτήτων και η εκπομπή τους από αυτές  από τα κανάλια τίθεται  υπό αμφισβήτηση λόγω του νομικού  κενού που δημιουργείται .Το αποτέλεσμα αυτου όπως είναι φυσικό η κρατική περιουσία να  γίνεται εύκολος στόχος για τους επιτήδειους .

Με βάση αυτό λοιπον και μετά από άπειρες προσπάθειες άλλες φορές με επιτυχία και άλλες όχι από την ΕΕΤΤ για κατάσχεση των κεραιών τους ,πολλά πειρατικά κανάλια συνήθως με ροζ ή αστρολογικό πρόγραμμα εμφανιζονται και εξαφανίζονται εν μια νυκτί στο αναλογικό τοπίο .(σχετικό θέμα εδώ )

Πιο γρήγορα από όσο θα περιμένει κανείς έκαναν την εμφανιση τους πειρατικά κανάλια και στο ψηφιακό πεδίο της Αττικής και αυτό αποτελεί ανησυχητική είδηση .

Τις τελευταίες μέρες ένα ψηφιακό μπουκέτο καναλιών εκπεμει συνήθως τις απογευματινές ώρες από την συχνότητα 60 UHF με 4 κανάλια (m -tv ,telermaketing ,videoclips ,astrology ) όπου μόνο το m -tv είναι ενεργό με μουσικά clips ενώ τα υπόλοιπα παραμένουν κενά ακόμα .

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ιδιοκτήτες του ψηφιακού πειρατικού μπουκέτου είναι οι  ίδιοι πειρατές των ''παλιών'' πειρατικών αναλογικών καναλιών οι οποίοι εξελίχθηκαν και αυτοί στην νέα ψηφιακή πραγματικότητα.

Αναμένουμε την στάση της πολιτείας και τις επόμενες κινήσεις των πειρατων....


Category: ,

3 σχόλια:

  1. Οι πειρατές παίζουν μέσα από εγκαταστάσεις νομίμου σταθμού και η ΕΕΤΤ μάλλον παίρνει χαρτζιλίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To ψηφιακό μπουκέτο της συχνότητας 60 uhf εκμπέμπει απο το Ποικίλο όρος. Το Μ-TV του μπουκέτου είναι κανάλι που φιλοξενεί το μέντιουμ ταρώ Σταύρο Μιχαήλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πιανει τιποτα εδω στο Γερακα Ανατολικης Αττικης
    δεν ξερω γιατι

    ΑπάντησηΔιαγραφή