Τι συμβαίνει στην ΕΕΤΤ;

Unknown | 3/07/2014 04:48:00 μ.μ. | 0 σχόλια


Έντονη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στην αγορά τηλεπικοινωνιών από τα νέα δεδομένα που επικρατούν πλέον στην ρυθμιστική αρχή.
Όπως επισημαίνουν το σύνολο των εταιρειών που δραστηριοποιούνται -πλην αυτής που οφελείται- η "διατάραξη των ισορροπιών" μεταξύ των παικτών της αγοράς την οποία θα έπρεπε να εγγυάται η ΕΕΤΤ και η οποία αποτελεί προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργίας της και τον υγιή ανταγωνισμό, ουσιαστικά καταλύεται μέρα με τη μέρα.
Το σύνολο των εναλλακτικών παρόχων, έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται καθώς όπως επισημαίνουν, διαμορφώνεται ένα ολοένα και λίγοτερο ισορροπημένο περιβάλλον, το οποίο απομακρύνεται κάθε μέρα και πιο πολύ από τις ίσες αποστάσεις και πηγαίνει όλο και πιο κοντά στην πλευρά του ΟΤΕ.
Η κατάσταση με τη διαχείριση των δικτύων, το ουσιαστικό "μονοπώλιο" του ΟΤΕ σε μια σειρά από αγορές (όπως το  VDSL) και η διαμόρφωση συνθηκών συμπίεσης κέρδους αποτελούν μερικά από τα παραδείγματα που αναφέρονται από τους θιγόμενους.
Το τελευταίο επεισόδιο με την προσφορά ΟΤΕ - Cosmote, όπου η ΕΕΤΤ -στην οποία επισημαίνεται, ούτε καν υποβλήθηκε το πακέτο για προέγκριση- λαμβάνοντας την απόφαση να μην ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα για την προστασία των προσφευγουσών εταιρειών (όλες οι υπόλοιπες εταιρείες της αγοράς) έδωσε ουσιαστικά κρίσιμη “παράταση ζωής” στο πακέτο του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών. Η παράταση αυτή καθιστά την όποια απόφαση ληφθεί τελικά,  "δώρο άδωρο".
Συγκεκριμένα με τον τρόπο αυτό η ΕΕΤΤ, έδωσε στον ΟΤΕ το περιθώριο να εκμεταλλευτεί την προσφορά μέχρι την εξέταση της υπόθεσης. Όπως γίνεται κατανοητό, ακόμα και στην περίπτωση που θα δικαιωθούν οι άλλοι πάροχοι τελικά, η "δουλειά" θα έχει γίνει.
Ο ΟΤΕ υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε ούτε υποχρεώση να ζητήσει προέγκριση από την ΕΕΤΤ και ότι απλώς βγάζει μια προσφορά η οποία δεν διαφέρει σε πολλά από ανάλογες προσφορές που παρέχουν οι εναλλακτικοί πάροχοι σε άλλα πεδία.

Τι συμβαίνει στο εσωτερικό της ΕΕΤΤ;
Έντονη ωστόσο είναι η δυσφορία από το νέο τρόπο λειτουργίας, όχι μόνο “εκτός των τοιχών” της ΕΕΤΤ, αλλά και εντός.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα παράπονα στο εσωτερικό πληθαίνουν μέρα με την ημέρα και δεν προέρχονται μόνο από τις διευθύνσεις και τα γραφεία της ανεξάρτητης αρχής. Πλέον φτάνουν έως και μέσα στην Ολομέλεια και μάλιστα στα υψηλότερα κλιμάκια, μέχρι και έξω από την πόρτα του νέου προέδρου της ΕΕΤΤ Κώστα Λουρόπουλου, όπου πλέον βρίσκονται δυο αστυνομικοί, “προίκα” του προέδρου από τον ΟΠΑΠ.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η λέξη “συνεργασία” απουσιάζει πλήρως από το κτίριο της οδού Κηφισίας, καθώς ο κ Λουρόπουλος φαίνεται να μην εμπιστεύεται ούτε καν τους αντιπροέδρους του.
Οι πληροφορίες θέλουν επίσης στις διαδικασίες πρόσληψη νέων διευθυντών, που έχουν ανοίξει και αναμένονται τα αποτελέσματά τους στο προσεχές χρονικό διάστημα, να προωθούνται συνολικές αλλαγές, κάποιες όντως επιβεβλημένες,κάποιες άλλες όμως όχι και τόσο καθώς αφορούν έμπειρα στελέχη της αρχής, τα οποία απλώς δεν φορούν... άρωμα ΟΠΑΠ.
Ήδη στο δημοσιογραφικό χώρο μιλούν για συγκεκριμένα πρόσωπα που πρόκειται να ακολουθήσουν τον κ Λουρόπουλο, στη νέα του θέση, πληροφορία η οποία ωστόσο ελέγχεται. Στόχος των μετακινήσεων είναι "να καταστεί πιο εύκολο το έργο της ρύθμισης", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται με αρκετή δόση χιούμορ, σε διαδρόμους πράσινης απόχρωσης.
Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία στελέχωσης της ΕΕΤΤ γίνεται με ανοιχτό διαγωνισμό. Ουσιαστικά και στη διαδικασία αυτή, λόγω της δομής της αρχής -που υπάρχει βέβαια πολύ πριν πάει ο κ Λουρόπουλος εκεί- τον τελευταίο λόγο τον έχει ο πρόεδρος της.

πηγη

Category:

0 σχόλια