Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Νοεμβρίου

Unknown | 10/18/2013 03:46:00 π.μ. | 1 σχόλια



Εν μέσω εξελίξεων με τον καθορισμό του σημείου Τ0 για το χρονοδιάγραμμα της οριστικής ψηφιακής μετάβασης, τα Δορυφορικά Νέα Νοεμβρίου κυκλοφορούν με την πλούσια και έγκυρη ύλη που αναζητάτε κάθε μήνα.
Ξεκινάμε με ένα σύνολο 15 Signal Meters, με τα οποία μπορείτε να μετράτε τις παραμέτρους της δορυφορικής και επίγειας ψηφιακής λήψης, καθώς και να εγκαθιστάτε δορυφορικά κάτοπτρα και επίγειες κεραίες. Τα Signal meters σαφώς δεν αντικαθιστούν τα επαγγελματικά πεδιόμετρα, ωστόσο με προσιτό κόστος, μπορείτε να έχετε μια εικόνα της λήψης σας, έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο από τεχνικούς, όσο και από χομπίστες.
Από πλευράς τηλεθέασης, ο Σάκης Παπαδόπουλος σάς ετοίμασε μία συνολική πρόταση 20 ελεύθερων θεματικών καναλιών από όλες τις κατηγορίες. Έτσι, μπορείτε να δείτε κανάλια από τον χώρο του αθλητισμού, ταινιών, τεχνολογίας, παιδικά, ειδήσεις στα ελληνικά και πολλά άλλα. Αξίζει τον κόπο να τα τηλεφορτώσετε στον δέκτη σας!
Σε πιο τεχνική βάση, ο Αντώνης Σιγάλας αυτόν τον μήνα αναφέρεται στις λύσεις που έχουμε, προκειμένου να μπορέσουμε να μεταφέρουμε την υπέρυθρη δέσμη τηλεχειρισμού που χρειάζεται ο δέκτης, από άλλο σημείο της οικίας. Μάθετε για όλες τις υπάρχουσες τεχνολογίες τηλεχειρισμού, καθώς και πώς μπορείτε να τις υλοποιήσετε, με πλήρη σχεδιαγράμματα!
Πολλά έχουν ακουστεί για το λεγόμενο “LTE”, ενώ κυκλοφορούν ήδη προϊόντα με αντίστοιχη πρόβλεψη. Ο Θανάσης Κυριακόπουλος παραθέτει την τρέχουσα κατάσταση και αναλύει εμπεριστατωμένα το κατά πόσον χρειαζόμαστε σήμερα προστασία ή όχι, στο αντίστοιχο άρθρο του σε αυτό το τεύχος.
Ο Κώστας Λεμπιδάκης στο δεύτερο μέρος της σειράς άρθρων «Ψηφιακή Τηλεόραση από τα Α έως το Ω», αναφέρεται στο αναλογικό σήμα που αποτελεί την «πληροφορία» μας, δηλ. την εικόνα και τον ήχο ή το περιεχόμενο ενός προγράμματος που θέλουμε να διανείμουμε, στις διάφορες μορφές και αναλύσεις που το συναντάμε, καθώς και στα στάδια επεξεργασίας που υπόκειται προκειμένου να μετατραπεί σε ψηφιακή μορφή, έτοιμο να υποστεί συμπίεση (Mpeg2/4).
Ακόμη, ο Τάσος Κώνστας σάς καθοδηγεί πώς να κατασκευάσετε ένα Media Center με το Raspberry Pi. Το Raspberry Pi είναι ένα computer σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας που μπορείτε να αγοράσετε με 40-50 ευρώ. Είναι καταπληκτικό, διότι μπορεί να τρέξει λειτουργικά συστήματα με πλήρες παραθυρικό περιβάλλον - όπως το Linux - με hardware πού είναι πολύ μικρό και πολύ φθηνό.
Στις ειδησεογραφικές στήλες "HD News και Zapping News", o Nicolas A. σάς ενημερώνει για τη δυνατότητα "εσωτερικού loop-through" που εμπεριέχει ο νέος PVR δέκτης της ΟΤΕ TV, για τη 2η φάση αναβάθμισης αναμεταδοτών της Nova στις 13Ε σε DVB-S2/MPEG-4, καθώς και πως επηρεάστηκαν οι λήψεις στη χώρα μας, από τις εξελίξεις μετάβασης υπηρεσιών από το δορυφόρο Eutelsat 28A (στη τροχιακή θέση 28.2Ε) και τους νέους δορυφόρους της SES "Astra 2F και Astra 2 Ε. Επίσης, σάς περιμένουν δοκιμές-παρουσιάσεις αξιόλογων προϊόντων, όπως ο Android δέκτης MediaArt7, το Engeldroid Stick Smart TV για μετατροπή της τηλεόρασής σας σε smart, ο δέκτης Sab Titan FTASC με σύγχρονο επεξεργαστή Ali 3612, αλλά και το STC HD Combo Finder για μετρήσεις DVB-S2/T2/C και εικόνα σε όλα.
Να σάς ενημερώσουμε ακόμη, ότι είναι πλέον διαθέσιμο το mobile application για το satguide.gr, που αποτελεί το εργαλείο του επαγγελματία τεχνικού. Το app λειτουργεί σε όλα τα λειτουργικά κινητών τηλεφώνων και μπορείτε να το εγκαταστήσετε άμεσα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.doriforikanea.gr/m.satguide, μέσω του browser του κινητού σας.
Επιπλέον θα βρείτε τα πιο μάχιμα νέα για την τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, τον οικιακό εξοπλισμό Home Cinema, τις αναβαθμίσεις των δεκτών Linux HD, τα νέα προϊόντα, τα δορυφορικά κανάλια και τις συχνότητες.
Τέλος, μην παραλείπετε να ενημερώνεστε απευθείας και άμεσα, μέσω του site μας στη διεύθυνση www.doriforikanea.gr, με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Μείνετε Συντονισμένοι
Περικλής Παντολέων - Διευθυντής Σύνταξης

Category:

1 σχόλιο: