Στην Κοπεγχάγη η 59η Eurovision

Unknown | 9/03/2013 07:04:00 μ.μ. | 0 σχόλια


Η Κοπεγχάγη θα είναι τελικά η οικοδέσποινα του 59ου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.Η πρωτεύουσα τη Δανίας προκρίθηκε ως πιο κατάλληλη πόλη –συγκεκριμένα ως η πιο «ελκυστική προσφορά»- μέσα από εξαντλητικές διαδικασίες που κράτησαν περισσότερο από τρεισήμισι μήνες αλλά και σκληρές διαπραγματεύσεις και αφού «δεν έμεινε ούτε μία πέτρα που να μη γυριστεί» σύμφωνα και με την παραγωγό Pernille Gaardbo,η οποία εξήγησε και τους λόγους που οδήγησαν την οργανωτική επιτροπή να πάρει τελικά αυτή την απόφαση.

Σύμφωνα με τη Pernille Gaardbo ο διαγωνισμός θα φιλοξενηθεί στο B&W Hallerne on Refshaleøen, ένα μέρος που προσφέρει στους διοργανωτές την «ασύγκριτη», όπως την χαρακτήρισαν, ευκαιρία να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό στην ιστορία του διαγωνισμού. Μπορεί πρώτη προτεραιότητα τόσο των Δανών όσο και της EBU να είναι η τηλεοπτική μετάδοση, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα σόου το οποίο εκτιμάται ότι θα παρακολουθήσουν –και στα τρία του στάδια- περισσότεροι από 170 εκατομμύρια τηλεθεατές, ωστόσο οι Δανοί ενδιαφέρονται για την «καλοπέραση» και των φιλοξενούμενων τους, δηλ. όσων θα πληρώσουν το εισιτήριο προκειμένου να παρακολουθήσουν ζωντανά το διαγωνισμό. Στα σχέδια λοιπόν των διοργανωτών είναι να μετατρέψουν ολόκληρο το Refshaleøen σε ένα …νησί ή αλλιώς «Eurovision Island», όπου θα βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε ένα μέρος οι συμμετέχοντες, οι φανς αλλά και οι εκπρόσωποι του Τύπου.

Οι Δανοί διοργανωτές δεν κρύβουν την επιθυμία τους να «εκμοντερνίσουν» τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού σεβόμενοι παράλληλα και την παράδοση, όπως χαρακτηριστικά λένε. Δεν απομένει τίποτα άλλο παρά να περιμένουμε για να δούμε πώς θα καταφέρουν να τα παντρέψουν, ανταποκρινόμενοι βέβαια και στο σύνθημα που επέλεξαν για τη δική τους Eurovision, που δεν είναι άλλο από το «Join us».

Οι δύο Ημιτελικοί της Eurovision θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 6 και την Πέμπτη 8 Μαΐου 2013 ενώ ο Μεγάλος Τελικός το Σάββατο 10 Μαΐου.

Πηγή:  eurovision.tv, photo gallery

Category: ,

0 σχόλια