Χτίζεται» συμμαχία ΟΤΕ και Digea

Unknown | 7/14/2013 05:57:00 μ.μ. | 0 σχόλια


Μια νέα συμμαχία «γεννήθηκε» μέσα από το λουκέτο στην ΕΡΤ.

 Ο ΟΤΕ, με δραστηριότητες στη συνδρομητική τηλεόραση, συνεργάστηκε εκτενώς με τη  Digea, κατά τη διάρκεια της διακοπής του σήματος στην ΕΡΤ, επιβεβαιώνοντας αυτό που έγραψε σε ανύποπτο χρόνο το «Π» για την «ψηφιακή» τους συνεργασία.
 Μάλιστα υπάρχει και μια «σύμπτωση». Ενώ η ΕΡΤ  ΑΕ δεν μπορούσε να καταθέσει τις απόψεις της η κυβέρνηση δεν ανέστειλε το διαγωνισμό της ΕΕΤΤ, η οποία και αποδέχθηκε τόσο η  Digea , όσο και  ο ΟΤΕ να καταθέσουν «εμπιστευτικά» τις απόψεις τους σε μια «δημόσια διαβούλευση» όπου το ζητούμενο είναι η ανοικτή καταγραφή των απόψεων. Πληροφορίες αναφέρουν  πως  ο ΟΤΕ θέλει να μπει και στην αγορά της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης με τον ΟΤΕ TV  ενώ φέρεται να συζητάει την επέκταση της συνεργασίας του με τη Digea.

Τα γεγονότα δείχνουν πως το ελληνικό δημόσιο πριμοδοτεί εμμέσως τη θυγατρική της  Deutsche Telecom, ακόμη και στον κρίσιμο τομέα της  μείωση του κόστους λειτουργίας του δημόσιου τομέα. 
Υπάρχει η περίπτωση του έργου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» η προκήρυξη του οποίου είναι «παγωμένη». Ως  σήμερα το Δημόσιο πληρώνει 310 εκ. ευρώ τον χρόνο για τηλεπικοινωνίες, ενώ το αντίστοιχο κόστος του “ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ” με τις πολλαπλάσιες δυνατότητες που παρέχει και την συγκέντρωση όλων των τηλεπικοινωνιακών δαπανών του Δημοσίου και την επίτευξη των ανάλογων εκπτώσεων, είναι μόλις 150 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η  καθυστέρηση στην προκήρυξη του διαγωνισμού για το ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, κοστίζει στο Ελληνικό Δημόσιο περισσότερα από 13 εκ. ευρώ το μήνα, την ίδια ώρα που για εξοικονόμηση πόρων απολύονται κατά χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.

Ωφελημένος είναι κατά κύριο λόγο ο ΟΤΕ που παρέχει- εθιμικά, από την εποχή που ήταν ελληνική εταιρεία- υπηρεσίες στο ελληνικό δημόσιο Αυτή τη “δίαφορα” των  160 εκατ. ευρώ πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος.

πηγη

Category: , , ,

0 σχόλια