Κάλεσμα στο ΣΗΜΕΡΙΝΟ 16/07 συλλαλητήριο από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Unknown | 7/16/2013 01:40:00 π.μ. | 0 σχόλια


Απεργούμε  ενάντια στις νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις, που είναι συνέχεια των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων που μας έφεραν στη φτωχοποίηση και στην ανέχεια, στα εργασιακά, στις διαθεσιμότητες, στην κινητικότητα- απολύσεις, στην ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, στις συνεχείς επιστρατεύσεις, στα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, στα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, και στο νέο μηχανισμό υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης. Όλα αυτά  έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν καταπατήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά μας.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μαζί με όλους τους άλλους, ενώνουμε τη φωνή μας και διακηρύσσουμε  ότι μένουμε αταλάντευτοι, ανυποχώρητοι και σε μαχητική ετοιμότητα για την ακύρωση των μνημονιακών πολιτικών, για τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων, τη διασφάλιση βιωσιμότητας των ασφαλιστικών Ταμείων μας, την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας που μαστίζει τον κλάδο, της εργασιακής ανασφάλειας και της δραματικής κατάστασης που βιώνουν οι συνταξιούχοι, με τις απάνθρωπες περικοπές των συντάξεων, όπως και για την υπεράσπιση του κράτους πρόνοιας, για την υγεία, την εκπαίδευση, το νερό, τις συγκοινωνίες και την κοινωνική ασφάλιση.
Διακηρύσσουμε επίσης, πως παλεύουμε για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους, ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε ρύθμιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Δεν αποδεχόμαστε οποιαδήποτε κυβερνητική τηλεπειρατεία και θα την αντιμετωπίσουμε με όλα τα αγωνιστικά μέσα, με βάση το σύνταγμα και τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και όλων των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι η πραγματική περιουσία της δημόσιας τηλεόρασης  δεν πωλούνται, δεν εξαγοράζονται και δεν μεταβιβάζονται.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11:30 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Category:

0 σχόλια