SPECIAL EUROVISION RETRO TV

Unknown | 5/14/2013 04:35:00 π.μ. | 0 σχόλια


Η  ενότητα RETRO TV του ATHENS TV CHANNELS σας παρουσιάζει ένα SPECIAL EUROVISION RETRO TV πάντα στο κλίμα της εβδομάδας που διανύουμε με αφορμή τον 58ο διαγωνισμό της EUROVISION  που διεξάγεται στο Μαλμε της Σουηδίας.

 Το ATHENS TV CHANNELS  γυρνάει τον χρόνο πίσω και πιο συγκεκριμένα στις 05-02-92 που προβλήθηκε για πρώτη φορά το επεισόδιο Eurovision '92 από την πολύ αγαπημένη  μας σειράς του MEGA 'ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ' και σας το παρουσιάζει .

 Οι "Απαράδεκτοι" αποφασίζουν να στείλουν ένα τραγούδι στον διαγωνισμό της Eurovision. Έτσι, βρίσκουν έναν συνθέτη, που του αναθέτουν να γράψει τη μουσική, ενώ εκείνοι γράφουν τους στίχους για το τραγούδι που θα εκπροσπήσει επάξια την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Το 1992 οι Απαραδεκτοι ειχαν παρει θεση και για την Γιουροβιζιον. Αναζητουσαν τροπους για να γινει γνωστο ενα τραγουδι στην Ευρωπη. Κατεληξαν στο συμπερασμα οτι πρεπει να εμπεριεχονται λεξεις που να ειναι Παγκοσμια γνωστες. Μερικες απο τις ατακες που ακολουθησαν στο εργο ηταν:
Σπυρος: Εγω λεω να εχει το τραγουδι ενα πολιτικο μηνυμα. Να  το βγαλουμε π.χ. Socialisme
Βλασσης: Καλα, αστο θα μας περασουν για πασοκτζηδες...
Δημητρα: Εγω εχω σκεφτει μια γνωστη λεξη
Σπυρος: Αληθεια; Ποια;
Δημητρα: Το AIDS...
Ο Γιαννης τραγουδαει το τραγουδι του:
- ΟΚ Yes OK Yes σ' ειδα στο Συνταγμα προχτες, OK Yes OK No απο την πορτα σου περνωωωω, δεν θελω να σε ξαναδωωωωωωω
- OK Yes OK Yes παει η Ελλαδα για εκλο....γιεεεεεεεεεεεεεεεες...

Δείτε ολόκληρο το επεισόδιο


 Λίγα λόγια για την σειρά από το wikipedia...
Οι Απαράδεκτοι ήταν μια από τις δημοφιλέστερες ελληνικές τηλεοπτικές σειρές, η οποία δημιουργήθηκε από την Δήμητρα Παπαδοπούλου. Στην σειρά έπαιζαν η Δήμητρα Παπαδοπούλου, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Μπέζος και ο Βλάσσης Μπονάτσος. Συμπρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν η Ρένια Λουϊζίδου και ο Βασίλης Χαλακατεβάκης.
Η σειρά προβλήθηκε στο Mega Channel στις αρχές της δεκαετίας του 1990 (τηλεοπτικές σαιζόν 1991-1992 και 1992-1993) και ήταν εν μέρει βασισμένη σε παλιές ελληνικές ταινίες . Έχει μείνει στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης χάρη στις πηγαίες και αστείες ερμηνείες των πρωταγωνιστών που εξακολουθούν μέχρι σήμερα να είναι σημαντικά πρόσωπα στην ελληνική τηλεόραση.
Στη σειρά επίσης έκαναν τις πρώτες τους εμφανίσεις ηθοποιοί που αργότερα έγιναν ευρύτερα γνωστοί στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό, όπως η Ρένια Λουϊζίδου στο ρόλο της φίλης του Βλάσση (οι ρόλοι είχαν τα πραγματικά ονόματα των ηθοποιών), κάτι ιδανικό για το "ανδρόγυνο" Παπαδοπούλου), ο Πέτρος Φιλιππίδης στο ρόλο ενός αστυνομικού που έκανε περιστασιακά την εμφάνισή του στη σειρά, ενώ εμφανίστηκαν και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και ο Χριστόφορος Ζαραλίκος.
Τη μουσική επιμέλεια της σειράς είχε αναλάβει ο ραδιοφωνικός παραγωγός και αργότερα γνωστός από τις εμφανίσεις του στην ιδιωτική τηλεόραση Νίκος Μουρατίδης, ενώ το μουσικό θέμα των αρχικών τίτλων ήταν μίξη του Νίκου Πατρελάκη.


Η Δήμητρα Παπαδοπούλου, δημιουργός των Απαράδεκτων, γνωριζόταν πριν την έναρξη της σειράς με τους τρεις υπόλοιπους Απαράδεκτους. Με τον Βλάσση Μπονάτσο και τον Γιάννη Μπέζο, από θεατρική παράσταση, ενώ με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, γνωρίστηκε αργότερα στην ραδιοφωνική εκπομπή Κυριακή Μήτηρ Πάσης Κακίας. Στην εν λόγω εκπομπή, η Δήμητρα Παπαδοπούλου, έγραφε κείμενα για ένα ζευγάρι το οποίο είχε τα γνωρίσματα του τηλεοπτικού ζευγαριού των Παπαδόπουλων, και τα κείμενα διάβαζε αυτή και ο Σπύρος Παπαδόπουλος. Λόγω της επιτυχίας και της έμπνευσης των κειμένων, της προτάθηκε να δημιουργήσει πρόσθετους χαρακτήρες και να γράψει παραπάνω ιστορίες, ώστε η σειρά να παιχτεί στην τηλεόραση. Τον τίτλο (Απαράδεκτοι), εμπνεύστηκε η ίδια και ανακοίνωσε πρώτα στο φίλο της Βλάσση Μπονάτσο, ο οποίος ενθουσιάστηκε. Αργότερα, πρότεινε στο Γιάννη Μπέζο, τον Βλάσση Μπονάτσο και, φυσικά, στο Σπύρο Παπαδόπουλο, να συμμετάσχουν στη σειρά. Αρχικά, το σενάριο δόθηκε στον νεοσύστατο τότε ΑΝΤ1. Όμως απορρίφθηκε λόγω "ακαταλληλότητας των σεναρίων". Κατόπιν, η Δήμητρα προσέγγισε το Mega Channel, το οποίο και δέχτηκε. Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται στις 18 Σεπτεμβρίου του 1991.
Τον Ιανουάριο του 1993, η σειρά ολοκληρώθηκε μετά από 48 επεισόδια, συν ένα εορταστικό πρωτοχρονιάτικο (1992).
Αρκετά χρόνια μετά, και πριν το θάνατο του Βλάσση Μπονάτσου, άνθρωποι του Mega προσέγγισαν ξανά τη Δήμητρα Παπαδοπούλου και της ζήτησαν να γράψει ένα νέο κύκλο επεισοδίων. Οι Απαράδεκτοι αρνήθηκαν, λέγοντας πως πιθανώς η νέα σειρά να μην είχε την δημοτικότητα που είχε παλαιότερα. Το 2009, 16 χρόνια μετά το τέλος της σειράς, άνθρωποι του Mega προσέγγισαν ξανά τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, ώστε να γράψει ένα επετειακό επεισόδιο, για τα 20 χρόνια του Mega. Πρότειναν να "αντικατασταστήσουν" το Βλάσση Μπονάτσο μέσω ολογράμματος, αλλά η Δήμητρα Παπαδοπούλου αρνήθηκε κατηγορηματικά, για συναισθηματικούς λόγους. Σε δήλωσή της, ανέφερε ότι «ακόμα κι ένας από τους έξι χαρακτήρες της σειράς να λείπει, οι υπόλοιποι δεν μπορούν να ονομάζονται "απαράδεκτοι"».


Η σειρά ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής κατά την πρώτη προβολή της, σημειώνοντας μεγάλη θεαματικότητα. Μετά το τέλος της σειράς το 1993, η σειρά είχε προβληθεί σε επανάληψη σε όλες τις τηλεοπτικές σεζόν τα 5 χρόνια που ακολούθησαν, διατηρώντας αμείωτη τη δημοτικότητά της. Στην συνέχεια επαναπροβλήθηκε στο πλαίσιο του εορταστικού αλμανάκ των 15 χρόνων του καναλιού το 2004 σε ολονύκτια εκπομπή όλων των επεισοδίων. Η πιο πρόσφατη προβολή της σειράς έγινε την άνοιξη του 2010, στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 20 χρόνια του Mega (αρχικά είχε προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2009, αναβλήθηκε όμως, λόγω της διάθεσης της σειράς από τηλεοπτικό περιοδικό). Το εορταστικό επεισόδιο "Απαράδεκτη Πρωτοχρονιά" με guest star την Ελευθερία Αρβανιτάκη και την Οπισθοδρομική Κομπανία προβλήθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1992 και επαναπροβλήθηκε, την παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2010.
Στο διαδίκτυο αναζητούνταν για χρόνια μανιωδώς τα επεισόδια της σειράς, τα περισσότερα από τα οποία βρέθηκαν (αρχικά από παλιές βιντεοκασέτες, και στην συνέχεια από απευθείας εγγραφή κατά την επαναπροβολή της σειράς) και ανέβηκαν σε διάφορους δικτυακούς τόπους. Τον Σεπτέμβριο του 2009 το τηλεοπτικό περιοδικό TV Ζάπινγκ διέθεσε τα επεισόδια της σειράς σε DVD που συνοδεύουν το περιοδικό (1 DVD με 2 επεισόδια ανά τεύχος) - εκτός από το εορταστικό.
Θεωρείται μια από τις κωμικές σειρές που άφησαν ιστορία στην ελληνική τηλεόραση και αντιπροσωπευτική των ηθών και του τρόπου ζωής των αρχών της δεκαετίας του '90.

 Μείνετε πάντα συντονισμένοι στην ενότητα RETRO TV του ATHENS TV CHANNELS με αφιερώματα από τα παλιά αγαπημένα Αθηναϊκά κανάλια που δεν βρίσκονται πια στην TV  μας και όχι μόνο ....

Category: , ,

0 σχόλια