Μετεξεταστέα στην ψηφιακή TV η Ελλάδα

Unknown | 3/21/2013 01:30:00 π.μ. | 0 σχόλια

Δεν τήρησε την προθεσμία έναρξης της ψηφιακής τηλεόρασης η χώρα μας και μαζί με άλλες τέσσερις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία) μένει μετεξεταστέα στις δεσμεύσεις της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η έκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου, που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει πως μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012 ολοκλήρωσαν την ψηφιακή μετάβαση 26 χώρες από τις 39 που παρακολουθεί. Ανάμεσά τους βρίσκονται οι Ιταλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Μεγάλη Βρετανία, Ελβετία, Κροατία, Νορβηγία και Ισλανδία. Στην κατηγορία των χωρών όπου η ψηφιακή μετάβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2015 ανήκουν οι Τουρκία, FYROM, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
Στην έκθεση του Ευρωπαϊκού Οπτικοακουστικού Παρατηρητηρίου σημειώνεται ακόμη η ραγδαία αύξηση καναλιών σε σήμα υψηλής ευκρίνειας. Στο τέλος του 2012 υπήρχαν HD κανάλια σε επίγειες ψηφιακές πλατφόρμες σε 22 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, καταγράφεται μεγάλη αύξηση τηλεοπτικών καναλιών. Σε 39 χώρες λειτουργούν 11.000 τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία μεταδίδονται με κάθε τρόπο και τεχνικό μέσο.
 (Παρόν)

Category:

0 σχόλια