Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ 2013 στην ΕΤ1

Unknown | 3/07/2013 01:15:00 π.μ. | 0 σχόλια


Με απευθείας, ετεροχρονισμένες (live delay) και μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις από το Οντάριο του Καναδά, η ΕΤ1 θα καλύψει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ 2013 από τις 13 έως τις 18 Μαρτίου. Την περιγραφή των αγώνων θα κάνει ο Αλέξης Κωστάλας.
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση μετά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, γιατί σε αυτό θα κριθεί ο αριθμός των αθλητών που θα μπορεί να στείλει κάθε χώρα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς στο Σότσι της Ρωσίας το 2014. Η «αφρόκρεμα» του Καλλιτεχνικού Πατινάζ - 200 αθλητές από περισσότερες από 50 χώρες - βρίσκονται ήδη στο Οντάριο και προπονούνται για τη μεγάλη συνάντηση. Ο Καναδάς φιλοξενεί τη διοργάνωση στο London του Οντάριο - μία πόλη 350.000 κατοίκων - στον πολυχώρο Budweiser Gardens, χωρητικότητας 9.000 θεατών, που φιλοξενεί όχι μόνο αθλητικά γεγονότα, αλλά και συναυλίες, μεγάλες θεατρικές παραστάσεις κ.ά.
Ο συναγωνισμός αναμένεται και φέτος σκληρός. Στο Ατομικό Ανδρών ο Καναδάς διεκδικεί χρυσό μετάλλιο με τον Πάτρικ Τσαν, πρωταθλητή κόσμου το 2011 και 2012. Πιθανότητες όμως για χρυσό έχουν και ο Νταϊσούκε Τακαχάσι από την Ιαπωνία, πρωταθλητής κόσμου στο παρελθόν, καθώς και οι συμπατριώτες του Γιουζούρου Χάνιου και Τακαχίτο Μούρα. Τέλος, διεκδικητές είναι και ο Γάλλος Φλοράν Αμοντιό - αργυρό στο φετινό Πανευρωπαϊκό -  και ο νικητής του Πανευρωπαϊκού 2013 Χαβιέρ Φερνάντεθ από την Ισπανία.
Ο Καναδάς έχει φαβορί και στο Χορό στον Πάγο, την Tessa Virtue και τον Scott Moir, χρυσούς Ολυμπιονίκες στο Βανκούβερ και πρωταθλητές κόσμου το 2012. Το χρυσό στον Χορό στον Πάγο διεκδικούν επίσης με μεγάλες πιθανότητες και οι Meryl Davis – Charlie White από τις ΗΠΑ, αλλά και τα ζευγάρια από τη Ρωσία που έκαναν θαυμάσια εμφάνιση στο Πανευρωπαϊκό Έλενα Ίλινυχ – Νικίτα Κατσαλάποφ και Μπαμπρόβα – Σαλαβιόφ, όπως και οι Γάλλοι Ναταλί Πεσαλά – Φαμπιαν Μπουρζά.
Στο Ατομικό Γυναικών η Ιταλίδα Καρολίνα Κόσνερ θα προσπαθήσει να επαναλάβει την περυσινή νίκη της στο Παγκόσμιο του 2012, θα δυσκολευτεί όμως από τις πολύ δυνατές αθλήτριες της Ιαπωνίας Μπάο Ασάντα, Κανάκο Μουρακάμι και Ακίκο Σουζούκι, αλλά και από τη νέα γενιά Ρωσίδων αθλητριών Αλένα Λεόνοβα, Αντελίνα Σοτνίκοβα και Γελιζαμπέτα Γουκταμίσεβα.

http://www.tovima.gr

Category:

0 σχόλια