Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Μαρτίου

Unknown | 2/20/2013 05:04:00 μ.μ. | 0 σχόλια

Τα Δορυφορικά Νέα κυκλοφορούν γεμάτα με την πλούσια και επίκαιρη ύλη που αναζητάτε κάθε μήνα! Ξεκινάμε την ενημέρωση για το νέο τεύχος, με μία νέα τάση στους δορυφορικούς δέκτες, που είναι η δυνατότητα Dual boot, δηλαδή η ύπαρξη δύο λογισμικών με εκκίνηση κατ’ επιλογή. Κάποιοι κατασκευαστές δεκτών με κλειστά λογισμικά, προκειμένου να αυξήσουν την διείσδυση των δεκτών τους σε πιο ευρύ κοινό, εφάρμοσαν την λειτουργία dual boot, με την οποία ένας δέκτης, μπορεί να τρέχει 2 λογισμικά, το δικό του και ένα άλλο, το οποίο συνήθως είναι κάποια έκδοση Enigma 2. Σε αυτό το τεύχος, σάς παραθέτουμε ποιοι δέκτες έχουν την εν λόγω δυνατότητα και τί μπορούν να κάνουν!

Από πλευράς τηλεθέασης, ο Σάκης Παπαδόπουλος σάρωσε το γεωστατικό τόξο και σας απαριθμεί ένα σύνολο αθλητικών καναλιών χωρίς συνδρομή, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι μπορεί κανείς να παρακολουθεί πλειάδα αθλητικών γεγονότων, ακόμη και δωρεάν! Παραμένοντας στα αθλητικά δρώμενα, ο αθλητικογράφος μας Νίκος Μαυρομάτης, σάς παραθέτει τα μέχρι τώρα δικαιώματα για την Premier League, μετά την απόκτησή τους από την OTE TV για την Ελλάδα.

Ένας νέος τεχνολογικός χρόνος και η τηλεόραση και πάλι στο επίκεντρο. Φέτος όμως το σκηνικό είναι διαφορετικό. Την χρονιά που διανύουμε θα τεθούν οι βάσεις για μεγάλες αλλαγές, οι οποίες αυτήν την φορά έχουν να κάνουν με την ίδια την ποιότητα της εικόνας. Στο τεύχος που κρατάτε, θα βρείτε μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα, η οποία αναφέρεται στις τηλεοράσεις LED / LCD / Plasma TVs που θα λανσαριστούν το 2013, μέσα από τις οποίες φαίνονται οι τάσεις και οι στόχοι της παγκόσμιας βιομηχανίας.

Αυτόν τον μήνα, θα βρείτε επίσης την παρουσίαση του νέου εξοπλισμού της OTE TV, ο οποίος αποτελείται από νέο αποκωδικοποιητή, αλλά και νέο κάτοπτρο 61 εκ. Εμείς δοκιμάσαμε τον νέο εξοπλισμό και σάς παραθέτουμε τις εντυπώσεις μάς.

Κατά καιρούς έχουμε δεχτεί πολλές ερωτήσεις για το αν υπάρχει τρόπος να αφαιρέσουμε τμήματα εγγραφών, απευθείας στον δέκτη, χωρίς να απαιτείται η μεταφορά του αρχείου στον υπολογιστή μας. Η συγκεκριμένη λειτουργία, μπορεί να πραγματοποιηθεί σε Linux δέκτες με Enigma 2, οι οποίοι διαθέτουν εσωτερικό ή εξωτερικό σκληρό δίσκο, στον οποίο έχουν πραγματοποιηθεί εγγραφές.

Σε γενικές γραμμές, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το πρόσθετο moviecut, το οποίο θα βρείτε στα plugins για download του εκάστοτε λογισμικού, ενώ στην στήλη «Εάν θέλεις μπορείς», σάς παραθέτουμε αναλυτικά τον τρόπο.

Επίσης, ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στο τρίτο μέρος της ειδικής σειράς άρθρων για το Linux, αναφέρεται στα πρώτα βήματα για την ρύθμιση και βασική χρήση του λειτουργικού, μέσω της διανομής OpenSuse.

Ακόμη, σάς περιμένουν πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες δοκιμές-παρουσιάσεις νέων προϊόντων, όπως: το νέο και άκρως πρωτότυπο μοντέλο HyperCube της Golden Media, με Enigma 2 και ...Android, ο νέος δέκτης Optibox EVO με δυνατότητα Dualboot με Enigma 2, ο «αόρατος» SAB SKY 4800 Mini στα 1080p, ο δικτυακός Skybox F5, ο κορεάτικος Linux HD MAXDIGITAL XP1000 με Enigma 2, το Android media player Smartbox 100 της Crypto και οι συντονισμένοι ενισχυτές ιστού MMS-UHF της Ikusi.

Επιπλέον θα βρείτε τα πιο μάχιμα νέα για την αποκρυπτογράφηση, την τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, τον οικιακό εξοπλισμό Home Cinema, τις αναβαθμίσεις των δεκτών HD, τα νέα προϊόντα, τα δορυφορικά κανάλια και τις συχνότητες.

Μείνετε Συντονισμένοι

Περικλής Παντολέων - Διευθυντής Σύνταξης



Category:

0 σχόλια