ALPHA : ΑΥΤΟΨΙΑ - Μια άλλη Ελλάδα, η Ελλάδα που αντιστέκεται στην κρίση - Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ THΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ.

Unknown | 2/22/2013 02:27:00 π.μ. | 0 σχόλια


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ATHENS TV CHANNELS
Προβλήθηκε χθες 21/02 στις 23:00 το βράδυ η πολύ επιτυχημένη εκπομπή 'ΑΥΤΟΨΙΑ' με τον καταξιωμένο δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ στον ALPHA με θέμα μια άλλη Ελλάδα,η  Ελλάδα που αντιστέκεται στην κρίση.
Η εκπομπή ήθελε να μας παρουσιασει μέσα από ιστορίες επώνυμων αλλά και καθημερινών ανθρώπων πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση που μαστίζει την χώρα μας με έξυπνες και πρωτότυπες επιχειρηματικές λύσεις και ιδέες.
Το θέμα προσεγγίστηκε από όλες τις πλευρές με λάθος και άτυχο τρόπο υποτιμώντας τη νοημοσύνη των τηλεθεατών .
Ίσως το θέμα να ήτανε πιο ενδιαφέρον αν μας έδειχνε με πιο τρόπο θα μπορούσαμε να βρούμε κεφάλαιο για να αξιοποιήσουμε και υλοποιήσουμε τις ιδέες που έχει ο ελληνικός λαός ,και όχι να μας δείχνει την Ελλη Κόκκινου και το Μαρκο Σεφερλή που έχουν (και καλά κάνουν αφού δούλεψαν ) υψηλά κεφάλαια ώστε να τα επενδύσουν σε έξυπνες και πετυχημένες ιδέες .
 Ούτε να μας δείχνει γενικότερα ανθρώπους που έκαναν τις έξυπνες λύσεις τους παραγωγικές έχοντας κεφάλαια ή αναπτύσσοντας τις ήδη οικογενειακές επιχειρήσεις τους και ακόμα πιο ειρωνικά να μας μιλάει και να μας δίνει συμβουλές επιτυχημένος επιχειρηματίας ο οποίος δραστηροποιείται στο Άμστερνταμ .
Και η εκτροφή σαλιγκαριών ,και η επεξεργασία λαδιού ,και η δημιουργία αυγοτάραχου είναι ομολογουμένως πολύ καλές και έξυπνες ιδέες όπως παρουσίασε η εκπομπή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για εξαγωγές αλλά κύριε Σρόιτερ δεν μας είπατε πως οι άνθρωποι ήδη είχαν τα λεφτά και τα επένδυσαν εκεί ,οι υπόλοιποι μένουν απλά με την ιδέα και πιστέψτε μας είναι πολλοί εκεί έξω .
Θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο (λέμε τώρα)να ασχοληθεί η εκπομπή με την δυσκολία ,την γραφειοκρατία και όλη την διαδικασία χορηγήσεων προγραμμάτων ΕΣΠΆ για την στήριξη νέων επιχειρηματιών αν ήθελε να ασχοληθεί με το θέμα(που το πέρασαν στα ψιλά) και όχι εμμέσως πλην σαφώς να μας παρουσιάζει σαν ένα λαό που δεν πάει μπροστά επειδή δεν αξιοποιεί ή δεν έχει έξυπνες ιδέες .

 

Category: ,

0 σχόλια