ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΤ1 ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

Unknown | 2/25/2013 05:32:00 μ.μ. | 0 σχόλια


Με νέα δομή στο πρόγραμμά της και έμφαση στον πολιτιστικό χαρακτήρα η διοίκηση της ΕΡΤ επιχειρεί να αναβαθμίσει την ΕΤ1. Με ντοκυμαντέρ ιστορικά, οικολογικά και ταξιδιωτικά, ταινίες-αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου και μία ιταλική καθημερινή σειρά οι υπεύθυνοι για το πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης φιλοδοξούν να ξαναβάλουν στο παιχνίδι τη συχνότητα της ΕΤ1, η οποία τον τελευταίο καιρό φυτοζωεί σε τέτοιον βαθμό που δεν είναι λίγοι όσοι διερωτώνται αν τελικά έχει λόγο ύπαρξης.

Οπως αναφέρει ο κ. Γ. Μπράμος, που ανήκει στην ομάδα των στελεχών που έχουν επιφορτιστεί με τον σχεδιασμό του προγράμματος, «φιλοδοξούμε να δώσουμε μια ανάσα πνοής στην ΕΤ1 και να ενισχύσουμε τον παραδοσιακό πολιτισμικό χαρακτήρα της». Ταυτόχρονα, όπως σημειώνει ο κ. Μπράμος, η ΝΕΤ θα συνεχίσει την πολιτική της «καλής ξένης σειράς» συνεχίζοντας με νέους κύκλους σειρών που προβάλλονται ήδη ή εντάσσοντας στο πρόγραμμά της νέες επιτυχημένες διεθνείς παραγωγές.

Η συχνότητα της ΕΤ1 θα αρχίσει να ενσωματώνει τις αλλαγές στο πρόγραμμά της από τις αρχές Μαρτίου με στόχο την τελική διαμόρφωσή του ως τις αρχές Απριλίου. Συγκεκριμένα στην απογευματινή ζώνη θα ενταχθούν κατ' αρχήν ντοκυμαντέρ οικολογικού, ταξιδιωτικού και ιστορικού ενδιαφέροντος. Στη ζώνη αυτή θα ενταχθούν εκπομπές όπως «Οι κεραίες της εποχής μας», «Ωραίοι σαν Ελληνες» κ.ά.

«Θυμάμαι» από τη RAI

Επίσης οι τηλεθεατές της ΕΤ1 θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια νέα σειρά ιστορικών ντοκυμαντέρ με τον τίτλο «Πρωτοσέλιδα Ιστορίας», που θα μεταδίδεται από την Τρίτη 5 Μαρτίου και κάθε Τρίτη στις 21.00. Η σειρά εστιάζει σε θέματα και πρόσωπα που κυριάρχησαν στην επικαιρότητα από την περίοδο της Κατοχής ως την πρώτη πενταετία του '50. Γεγονότα, προσωπικότητες, πολιτικές πρωτοβουλίες, αναμετρήσεις που σφράγισαν τη σύγχρονη Iστορία του τόπου και απασχόλησαν θετικά ή αρνητικά την κοινή γνώμη γίνονται αντικείμενο πολύπλευρης έρευνας και λεπτομερούς εξέτασης. Τα αίτια, τα κίνητρα, οι προθέσεις και οι στρατηγικές επιλογές όλων των παραγόντων που αναμείχθηκαν και - ως έναν βαθμό - διαμόρφωσαν τη σύγχρονη Iστορία συγκροτούν την επιμέρους θεματική κάθε εκπομπής.

Οι θιασώτες των τηλεοπτικών σίριαλ θα μπορούν κάθε ημέρα στις 19.00 να απολαύσουν την ιταλική σειρά με τίτλο «Θυμάμαι» («Raccontami») που είναι παραγωγή της RAI, προβάλλεται με επιτυχία στην Ιταλία από το 2006 και παρακολουθεί τη ζωή μιας ιταλικής μεσοαστικής οικογένειας.

Για σινεφίλ και... τολμηρούς
Τα βράδια στην ΕΤ1 θα αποκτήσουν σύντομα έντονο κινηματογραφικό «άρωμα», καθώς κάθε ημέρα στις 22.00 θα προβάλλεται και μία ταινία. Συγκεκριμένα, οι Δευτέρες θα είναι αφιερωμένες στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, οι Τρίτες στο νέο ελληνικό σινεμά, οι Τετάρτες σε θεματικές ταινίες, οι Πέμπτες σε βραβευμένα με Οσκαρ - και όχι μόνο - ντοκυμαντέρ, οι Παρασκευές σε ταινίες δημιουργών που έχουν ξεχαστεί, όπως για παράδειγμα οι πρώτες ταινίες του Αντρέι Βάιντα ή οι παλιές ταινίες του Ρομπέρτο Ροσελίνι που έχουν προβληθεί ελάχιστα στη χώρα μας ή τις οποίες οι νεότερες γενιές Eλλήνων δεν είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στη μεγάλη οθόνη. Το Σάββατο θα προβάλλονται ταινίες από τον αμερικανικό κινηματογράφο, ενώ τις Κυριακές θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε κλασικές επιτυχίες από το παγκόσμιο σινεμά.

Επίσης κάθε ημέρα στη 01.00 δημιουργείται μια ζώνη «απαγορευμένων» ταινιών, δηλαδή ταινιών που το περιεχόμενό τους είναι ιδιαίτερα τολμηρό, όπως για παράδειγμα οι ελληνικές παραγωγές «Στρέλα» και «Αλπεις», αλλά και έργα από την παγκόσμια κινηματογραφική παραγωγή.
  http://www.tovima.gr

Category: ,

0 σχόλια