H Ελλάδα θα διαγωνιστεί στο δεύτερο μέρος του Β’ ημιτελικού της EUROVISION.

Unknown | 1/17/2013 07:20:00 μ.μ. | 1 σχόλια




Στο Μάλμε της Σουηδίας θα πραγματοποιηθεί ο 58ος Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν συνολικά 39 χώρες. Όπως κάθε χρόνο, το τηλεοπτικό κοινό και οι εθνικές επιτροπές θα αναδείξουν τον νικητή που θα προκύψει από τους δύο Ημιτελικούς (Τρίτη 14 και Πέμπτη 16 Μαΐου 2013) και τον Τελικό (Σάββατο 18 Μαΐου 2013).
Στον Τελικό θα συμμετάσχουν όσες χώρες προκριθούν από τους δύο ημιτελικούς και απευθείας έξι, δηλαδή οι “big five” Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Ισπανία, καθώς και η Σουηδία, ως διοργανώτρια χώρα.

Κατόπιν κλήρωσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη 17 Ιανουαρίου), για την εμφάνιση των χωρών στους δύο ημιτελικούς, η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στο δεύτερο μέρος του Β’ ημιτελικού της 16ης Μαΐου. Πρέπει να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά δεν θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για την ακριβή σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο Ημιτελικούς και στον Τελικό, αλλά αυτή θα καθοριστεί από τη σουηδική Τηλεόραση SVT, που έχει την ευθύνη της φετινής διοργάνωσης.

Επίσης, με κλήρωση καθορίστηκε ότι από τις έξι χώρες που συμμετέχουν απευθείας στον τελικό, το Ην. Βασίλειο, η Σουηδία και η Ιταλία ψηφίζουν στον α΄ημιτελικό, ενώ η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία στον β' ημιτελικό.

 Η κλήρωση έλαβε χώρα στο Δημαρχείο του Malmö αφού προηγήθηκε στα πλαίσια μιας τελετής η παράδοση των κλειδιών από τον Δήμαρχο του Baku στον Δήμαρχο του Malmö με την δεύτερη πόλη να αναλαμβάνει και επίσημα πλέον τη φιλοξενία του διαγωνισμού.

Η παρουσιάστρια της κλήρωσης Pernilla Månsson μαζί με την Josefine Sundström παρουσίασαν αμέσως μετά την κλήρωση των χωρών των δύο Ημιτελικών καθώς και τη κλήρωση για τις ψηφοφορίες των Big5 χωρών και της Σουηδίας.
Δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα της κλήρωσης:
ΠΡΩΤΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ [14.05.2013] 
. Δανία
. Κροατία
. Ουκρανία
. Ολλανδία
. Αυστρία
. Σλοβενία
. Εσθονία
. Ρωσία
. Λιθουανία
. Σερβία
. Ιρλανδία
. Λευκορωσία
. Κύπρος
. Μαυροβούνιο
. Βέλγιο
. Μολδαβία

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ [16.05.2013]
.  Λετονία
. Αζερμπαϊτζάν
. Μάλτα
. Ισλανδία
. Σαν Μαρίνο
. Π.Γ.Δ.Μ.
. Φινλανδία
. Βουλγαρία
. Ισραήλ
. Νορβηγία
. Αλβανία
. Ουγγαρία
. Ελβετία
. Γεωργία
. Ελλάδα
. Αρμενία
. Ρουμανία
Παράλληλα παρουσιάστηκε σήμερα 17 Ιανουαρίου 2013 και  το logo του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού Eurovision. Πρόκειται για μία μεγάλη, πολύχρωμη πεταλούδα που φέρει και το σλόγκαν «We are one», δηλαδή «Είμαστε ένα» εννοώντας ότι όλες οι χώρες του διαγωνισμού είναι ενωμένες σαν μία.
Όπως δήλωσε και ο Executive Supervisor του διαγωνισμού, Jon Ola Sand το φετινό λογότυπο αντικατοπτρίζει διάφορες διαχρονικές αισθήσεις που θα ζήσουν εκατομμύρια ανθρώπων τον ερχόμενο Μάη κατά τις 3 βραδιές του διαγωνισμού.
Το Malmö είναι έτοιμο να υποδεχθεί στις 14, 16 και 18 Μαΐου 2013 τη μεγαλύτερη μουσική γιορτή της Ευρώπης: τον διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision!

Category:

1 σχόλιο: