Η TV ντύνεται χριστουγεννιάτικη

Unknown | 12/24/2013 04:01:00 π.μ. | 0 σχόλια


Διαφοροποιημένο και σίγουρα εορταστικό θα είναι το πρόγραμμα την περίοδο των Χριστουγέννων στην τηλεόραση, με τις περισσότερες εκπομπές να μεταμορφώνονται και να αποκτούν μια πιο λαμπερή όψη λόγω των ημερών. Τα τοκ σόου και τα σίριαλ θα απουσιάσουν για περίπου τρεις εβδομάδες, τα εορταστικά προγράμματα θα είναι μαγνητοσκοπημένα, ενώ για πρώτη φορά ύστερα από αρκετά χρόνια τηλεοπτικής μιζέριας φαίνεται πως κάτι πάει να αλλάξει.

Οπως είναι αναμενόμενο, για να γεμίσει το πρόγραμμα θα επιστρατευθούν και προγράμματα προηγούμενων ετών, καθώς οι παραγωγές είναι περιορισμένες, ωστόσο το γεγονός πως υπάρχει μια βελτίωση σε ό,τι αφορά τα διαφημιστικά έσοδα οδήγησε τα κανάλια στην απόφαση να τολμήσουν. «Το Βήμα» ξεχώρισε κάποια εορταστικά προγράμματα και τα προτείνει:

Πρωινή ζώνη από το παρελθόν

Σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου οι πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές (Πρωινό mou - Mega, Το Πρωινό - ΑΝΤ1, Μες στην καλή χαρά - Alpha), όπως και οι μεσημεριανές (Ελένη - Alpha, Μελέτησέ το - Star) θα προβάλλουν αφιερώματα απόλυτα ενταγμένα στο ύφος των ημερών με ανάλογες προτάσεις, με καλεσμένους από τον χώρο του θεάματος και τραγουδιστές στο πλατό. Η συγκεκριμένη συνταγή θυμίζει αυτό που παρακολουθούν οι τηλεθεατές εδώ και αρκετά χρόνια σε εκπομπές αυτού του ύφους και η αλήθεια είναι ότι γίνονται φιλότιμες προσπάθειες αλλά γίνονται και υπερβολές, ειδικά στην ενότητα της φιλοξενίας μουσικών σχημάτων τα οποία καταλήγουν συνήθως σε μεταμεσονύκτιας και κακής αισθητικής λαϊκά γλέντια.

Εορταστικές γεύσεις

Την παραμονή των Χριστουγέννων στην εκπομπή «Νόστιμη Γη» στον Alpha ο σεφ Βασίλης Καλλίδης με γιορτινή διάθεση ταξιδεύει στη Δράμα και στην Καβάλα. Οι τηλεθεατές θα γνωρίσουν τα γιορτινά καραβάκια της Αγίας Βαρβάρας και το έθιμο των Αράπηδων, την υπέροχη φύση του Νομού Δράμας, την αναβίωση του στολίσματος του παραδοσιακού χριστουγεννιάτικου καραβιού στην Ιχθυόσκαλα της Καβάλας και θα απολαύσουν πολλή μουσική και χορό με παραδοσιακά κάλαντα, μακεδονικούς και μικρασιατικούς ρυθμούς από το Μουσικό Σχολείο της Δράμας. Ο Βασίλης Καλλίδης θα μαγειρέψει ένα πιάτο-υπερπαραγωγή με μια μεγάλη ποικιλία αλλαντικών ενός μερακλή τοπικού παραγωγού, θα μας προτείνει μια εναλλακτική χριστουγεννιάτικη μακαρονάδα θαλασσινών από την Ιχθυόσκαλα της Καβάλας και θα ψήσει όλων των ειδών τους μεζέδες στα δάση της Δράμας. Το επεισόδιο ολοκληρώνεται πίσω στην Αθήνα, στο διαμέρισμα του σεφ, όπου διοργανώνει για παλιούς και νέους φίλους μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη βραδιά με καλό φαγητό και ζωντανή μουσική έκπληξη.

Χριστουγεννιάτικη... μουρμούρα

Στο διπλό, χριστουγεννιάτικο επεισόδιο της σειράς «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» στον Alpha η υπόθεση γίνεται εορταστική και ενισχύεται με πολλές γκεστ εμφανίσεις. Καταφθάνουν η γιαγιά του Χάρη, η Ελενίτσα (Εφη Παπαθεοδώρου), ο μπαμπάς της Βάσως, ο Γιάννης (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης), ο γιος της Μαρίνας και του Ηλία, ο Αλέξανδρος (Χρήστος Κοντογιώργης), ο φίλος του Αλέξανδρου, ο Λευτέρης (Νικόλας Μπράβος), η κόρη της Βούλας και του Μηνά, η Αντιγόνη (Κατερίνα Λυπηρίδου), ο άντρας της Αντιγόνης, ο Λεωνίδας (Μάκης Παπαδημητρίου), και η εγγονή της Βούλας και του Μηνά, η Βιβή (Ευαγγελία Καραπλή). Η Μαρίνα και ο Ηλίας ακυρώνουν τη χριστουγεννιάτικη απόδρασή τους, καθώς ο γιος τους Αλέξανδρος αποφασίζει να έρθει νωρίτερα στο σπίτι για τις γιορτές, φέρνοντας μάλιστα μαζί και έναν συμφοιτητή του, τον Λευτέρη.

Το πρόγραμμα της Μαρίνας και του Ηλία αναστατώνεται, αλλά αυτό δεν είναι τίποτε μπροστά στις υποψίες τους ότι ο Αλέξανδρος είναι «ζευγάρι» με τον Λευτέρη. Ο Χάρης και η Βάσω ετοιμάζονται για τα πρώτα τους Χριστούγεννα μαζί. Δεν αργούν όμως να τσακωθούν, αφού η Βάσω θέλει να τα περάσει με τον μπαμπά της και ο Χάρης με τη γιαγιά του την Ελενίτσα που ήρθε από τη Νάουσα. Εκτός από τον καβγά τους θα έχουν να αντιμετωπίσουν έναν θυμωμένο μπαμπά, μια κουφή γιαγιά και ένα μπουκάλι δυνατό τσίπουρο. Η κόρη, ο γαμπρός και η εγγονή της Βούλας και του Μηνά έρχονται για να περάσουν όλοι μαζί τα Χριστούγεννα. Τα ήρεμα οικογενειακά Χριστούγεννα όμως που ονειρευόταν ο Μηνάς ανατρέπονται εντελώς, καθώς από μια αστεία αφορμή ανακαλύπτει ένα ψέμα της Βούλας που κρατάει 13 χρόνια και η Βούλα την πλεκτάνη που έστησε με τον Λεωνίδα για να μη φύγουν το ταξίδι που τόσο πολύ ήθελε εκείνη.

Φουλ του κινηματογράφου
Στο Star διακόπτονται για τις ημέρες των εορτών οι ζωντανές εκπομπές και όλο το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί διαφορετικά. Εμφαση δίνεται κυρίως στα παιδιά και στη βραδινή ζώνη υπάρχει στροφή στις ξένες ταινίες, στις οποίες ούτως ή άλλως επενδύει το κανάλι. Μεταξύ άλλων για τους λιλιπούτειους τηλεθεατές ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κλασικές παιδικές ταινίες, όπως «Τόμας το τρενάκι: Ο βασιλιάς του σιδηρόδρομου» και «Barbie Μαριπόζα και η νεραϊδένια πριγκίπισσα» που θα προβληθούν ανήμερα τα Χριστούγεννα, αλλά και τα «Η απαγωγή του καγκουρό» (26/12), «Ο Σκούμπι Ντου και ο βασιλιάς καλικάντζαρος» (26/12), «Rover, ο ατακτούλης» (27/12),«Ben 10: Οι φύλακες του χρόνου» (27/12), «Ο Αρθουρ και η εκδίκηση του Μαλτάζαρ»(28/12). Από τις blockbuster ταινίες σε α' τηλεοπτική προβολή και με περιεχόμενο που ταιριάζει στην εορταστική περίοδο ξεχωρίζουν: «Το πολικό εξπρές» (24/12), «Χριστούγεννα στην πόλη των θαυμάτων» (24/12), «Χριστουγεννιάτικο δώρο» (28/12) και «Χριστουγεννιάτικη ιστορία 2» (29/12). Παράλληλα το κανάλι έχει προγραμματίσει την προβολή ταινιών εκτός κλίματος, όπως «Bean: Η υπέρτατη ταινία καταστροφής», «Ταξίδι στο φεγγάρι», «Το Πολικό Εξπρές», «Ντένις ο Τρομερός», «Η κατάρα του δαχτυλιδιού», «Η μούμια», «Χίλιες και μία νύχτες» κ.ά.

JOY... CHRISTMAS
Από τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου η ομάδα του «Joy» φοράει τα καλά της και μοιράζεται καθημερινά, για μία ώρα, όλα εκείνα που μπορούν να μας κάνουν να χαμογελάμε... H Χρύσα Ρώπα, η Ελένη Καστάνη, η Τζέσυ Παπουτσή, η Βίκυ Σταυροπούλου, η Ναταλία Δραγούμη, η Σοφία Μουτίδου, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, η Κωνσταντίνα Μιχαήλ και πολλοί ακόμη ηθοποιοί κάθονται στο γιορτινό τραπέζι του «Joy» και μοιράζονται με τους τηλεθεατές αναμνήσεις, όνειρα αλλά και ζεστές ευχές. H κουζίνα του «Joy» φιλοξενεί συνταγές των Διονύση Αλέρτα, Γιώργου Μπαχτή, GUS και Εμμανουέλας Κόκκαλη.

Στην εκπομπή θα παρουσιαστούν γιορτινά fashion tips που προσθέτουν πολυτέλεια σε όλα τα Xmas looks, μικρά παιδιά που θα πουν τα κάλαντα, προτάσεις για βιβλία και DVD για να χαρίσουμε σε όσους αγαπάμε.

Τέλος, οι συντελεστές της εκπομπής θα δείξουν στο τηλεοπτικό κοινό γιορτινές κατασκευές, θα στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, θα αποκαλύψουν πρωτότυπα tips για το στρώσιμο του γιορτινού τραπεζιού αλλά και ιδέες για να περάσουν όλοι όμορφα.

«Στην υγειά μας» με ρεβεγιόν
Την παραμονή των Χριστουγέννων η εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά» και ο Σπύρος Παπαδόπουλος επιφυλάσσουν ένα χαρούμενο μουσικό ρεβεγιόν με ξεχωριστούς καλεσμένους. Η Γλυκερία, ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Βασίλης Προδρόμου και ο Γιώργος Λιανός ερμηνεύουν δημοφιλή λαϊκά τραγούδια που θα κάνουν ακόμη πιο γιορτινή την ατμόσφαιρα γύρω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Μαζί τους στο μουσικό μέρος οι Ματθίλδη Μαγγίρα, Θανάσης Βισκαδουράκης, Οθωνας Μεταξάς, Γιώργος Παράσχος, Ορέστης Τζιόβας, Τάκης Παπαματθαίου και Ελένη Κοκκίδου. Την παρέα συμπληρώνουν οι Εφη Αλεβίζου, Μαντώ Γαστεράτου, Παύλος Ορκόπουλος, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Μαρία Κορινθίου, Αντώνης Αντωνίου, Νατάσα Ασίκη, Yρώ Λούπη, Αννα Ανδριανού, Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, Κωνσταντίνος Καζάκος και Δημήτρης Δερμετζόγλου. Ιδιαίτερη πινελιά στο ρεβεγιόν δίνει η χορωδία παιδιών από 20 χώρες του κόσμου, τα οποία φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης του Δήμου Νέας Ιωνίας. Ερμηνεύουν τα εορταστικά τραγούδια «Αγια Νύχτα» (μαζί με τη Γλυκερία) και «Ω έλατο» αλλά και το «We are the world».

Μικρή οθόνη για τα παιδιά
Στο πνεύμα των εορτών αλλά και λαμβάνοντας υπ' όψιν το γεγονός ότι τα σχολεία θα είναι κλειστά για περίπου είκοσι ημέρες τα συνδρομητικά κανάλια της Nova προσαρμόζουν το πρόγραμμά τους. Από 23 ως 27 Δεκεμβρίου οι Τομ και Τζέρι έρχονται καθημερινά στις 16.00, μέσα από την οθόνη του Boomerang, με ταινίες. Ανήμερα Πρωτοχρονιά θα προβληθεί επίσης ένας μαραθώνιος με το δίδυμο, ενώ εορταστικά επεισόδια και με άλλους αγαπημένους ήρωες του Boomerang, όπως Γκάρφιλντ, Οικογένεια Φλίντστοουν, Σκουμπι Ντου, Σιλβέστερ και Τουίτι, θα προβληθούν την ημέρα των Χριστουγέννων. Μια ταινία για όλη την οικογένεια θα προβάλλει το Disney Channel, από τις 13/12 ως τις 27/12, καθημερινά εκτός Τετάρτης, στις 16.05. Μεταξύ άλλων θα προβληθεί και η ταινία «Toy Story II». Επίσης, στις 31/12 (08.05), και στη συνέχεια κάθε Σάββατο στις 09.15, κάνει πρεμιέρα η νέα σειρά «Mako Mermaids». Από τις 14/12 ως ανήμερα τα Φώτα το Disney XD παρατείνει το πρόγραμμά του ως τα μεσάνυχτα. Τέλος, στο Nickelodeon αρχίζει από τις 22/12 και κάθε Κυριακή στις 13.20 ο δεύτερος κύκλος επεισοδίων για τη σειρά «Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness» ενώ στις 29/12 θα προβληθεί η ταινία «Τα φανταστικά Χριστούγεννα του Τίμι».


http://www.tovima.gr

Category: , , , , ,

0 σχόλια