Τ.Τ.: Η μεγάλη έρευνα του Star με την υπογραφή του Τάσου Τέλλογλου

Unknown | 5/27/2014 12:39:00 π.μ. | 0 σχόλια



Τρίτη 27/5 στις 23:45

Την Τρίτη 27 Μαΐου 2014, στις 23:45 ο Τάσος Τέλλογλου θα παρουσιάσει την πέμπτη έρευνά του  με θέμα «Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό».

Η κυβέρνηση τους ονομάζει «εθνικούς πρωταθλητές», τα …διαμάντια της ελληνικής εξαγωγικής οικονομίας. Τις επιχειρήσεις επάνω στις οποίες θα στηριχθεί η επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη. Τους τελευταίους δύο μήνες, η ομάδα ερευνών του Star, έβαλε στο μικροσκόπιό της, τις επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας, τους πρωταθλητές στην εξαγωγή τροφίμων της χώρας, που έχουν συσσωρεύσει χρέη 600 εκατομμυρίων ευρώ και έχουν σταματήσει από το 2013 να εξυπηρετούν τα χρέη τους προς τις τράπεζες.

Η κατάσταση αυτή είναι ενδεικτική μιας σειράς δυναμικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας, οι επιχειρήσεις των οποίων είναι υπερχρεωμένες στις Τράπεζες. Ο Τάσος Τέλλογλου και ο Λάζαρος Μπέλτσιος συνομιλούν με τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου, με κυβερνητικούς παράγοντες, με στελέχη των τραπεζών που τις δάνεισαν αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδας και εξετάζουν τρόπους «σωτηρίας» τους. Με ποιον τρόπο δηλαδή νέοι μέτοχοι μπορούν να ενισχύσουν κεφαλαιακά τους «εθνικούς πρωταθλητές», παραμερίζοντας του παλαιούς μετόχους, εφ’ όσον οι τελευταίοι δεν έχουν πρόθεση να συνεισφέρουν φρέσκα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση των επιχειρήσεών τους και την αναδιάρθρωση των χρεών τους. Έτσι οι επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας θα μπορέσουν να σωθούν, να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας και να συμβάλλουν στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

«Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό» η μεγάλη έρευνα του Star με την υπογραφή του Τάσου Τέλλογλου θα προβληθεί την Τρίτη  27 Μαΐου 2014 στις 23.45.

Ρεπορτάζ: Τάσος Τέλλογλου, Λάζαρος Μπέλτσιος
Σκηνοθετική επιμέλεια: Θανάσης Μίλησης
Παραγωγή: Νικολέττα Γιαννακοπούλου
Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Βενιός


Category:

0 σχόλια