Η αποχή στο διαγωνισμό ψηφιακού φάσματος και τα εξώδικα στην ΕΕΤΤ

Unknown | 2/02/2014 05:07:00 μ.μ. | 0 σχόλια


Η μοναδική κατάθεση φακέλου υποψηφιότητας στο διαγωνισμό της ΕΕΤΤ για το τηλεοπτικό ψηφιακό φάσμα έχει τελικά την εξήγηση της. Οι άλλοι πάροχοι δικτύου είτε έχουν ήδη συμφωνήσει με τη Digea για συνέργειες κάθε είδους, είτε αμφισβητούν τη διαδικασία του διαγωνισμού.
Όπως αποκαλύπτουμε  ήδη στην ΕΕΤΤ κατατέθηκε  τελευταία μέρα του διαγωνισμού εξώδικο που υπογράφει ο πάροχος δικτύου της Digital Union. Είχε προηγηθεί, όπως έγκαιρα σας ενημερώσαμε, η κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας στο εν λόγω εξώδικο αμφισβητείται η νομιμότητα του διαγωνισμού καθώς οι όροι του οδηγούν στη δημιουργία μονοπωλίου προς όφελος τη Digea και δημιουργούν τον κίνδυνο διακοπής στη λειτουργία των περιφερειακών παρόχων δικτύου. Σημειώνεται επίσης πως οι περισσότερες συχνότητες που έχουν παραχωρηθεί στις 13 περιφέρειες της χώρας ανήκουν στο φάσμα 694-790 ΜΗz (δίαυλοι 49-60), όταν είναι ήδη γνωστό πως το 2015, αυτές θα αποδοθούν στην κινητή τηλεφωνία. (Το λεγόμενο ψηφιακό μέρισμα 2)! Η Digital Union υποστηρίζει πως με αυτό τον τρόπο καλούνται οι πάροχοι περιφερειακής εμβέλειας να επενδύσουν σε ένα οικόπεδο που θα κλείσει μέσα σε δυο χρόνια ενώ αντίστοιχα οι συχνότητες των σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας δεν θίγονται. Αναφέρεται επιπλέον πως ο ορισμός του κατώτερου μέσου ρυθμού μετάδοσης (bit rate) σε 1,5 MBps σημαίνει πως οι περιφερειακοί σταθμοί θα χάσουν την ποιότητα του σήματος τους κατά την ψηφιακή εκπομπή. Θεωρώντας πως ο διαγωνισμός εξυπηρετεί έναν μόνο πάροχο δικτύου και επιβάλει όρους ανισότητας για τους περιφερειακούς σταθμούς, η Digital Union δήλωσε πως απέχει από αυτόν.
 Γράφει η Ματίνα Παπαχριστούδη

 http://www.digitaltvinfo.gr

Category: ,

0 σχόλια