STAR:REVOLUTION - Οι πρωταγωνιστές

Unknown | 5/11/2014 05:12:00 π.μ. | 0 σχόλια


Σε πρώτο πλάνο οι πρωταγωνιστές της σειράς «Revolution»
κάθε Κυριακή στις  17:50

Τρέισι Σπυριδάκος: Μπορεί στην προσωπική της ζωή να είναι «χαμηλών τόνων» και να δηλώνει φανατική του Play Station, ωστόσο οι ρόλοι, που έχει παίξει μέχρι σήμερα, έχουν δημιουργήσει μια εντελώς αντίθετη εικόνα στο κοινό.

Ύστερα από κάποιες μικρές συμμετοχές σε τηλεοπτικές παραγωγές. όπως το «Supernatural» αλλά και σε τηλεταινίες καναδικής παραγωγής, η Σπυριδάκος - ή Σπυριδάκου επί το …ελληνικότερο - κατάφερε να εξασφαλίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά επιστημονικής φαντασίας “Revolution”. Εκεί, υποδύεται την όμορφη και δυναμική ηρωίδα, που προσπαθεί να πολεμήσει με πρωτόγονα μέσα ένα καταπιεστικό καθεστώς του μέλλοντος, ύστερα από μια ολική καταστροφή των ενεργειακών πηγών του πλανήτη.

Αν και προτιμά να μην αναφέρεται ευθέως στην ηλικία της, γεννήθηκε πριν περίπου 28 χρόνια στη Γουϊνιπέγκ της καναδικής επαρχίας Μανιτόμπα στις 20 Φεβρουαρίου και σε πολύ μικρή ηλικία επέστρεψε με τους γονείς της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο χωριό Σκάλα της Λακωνίας. Στη χώρα μας -και χώρα των γονιών- της έμαθε να μιλάει άπταιστα ελληνικά και μέχρι σήμερα δηλώνει υπερήφανη για την καταγωγή της.

Στον Καναδά επέστρεψε οριστικά το 1992. Αποφοίτησε από το Λύκειο Oak Park στη Γουϊνιπέγκ και το 2000 εγκαταστάθηκε στο Βανκούβερ, αποφασισμένη να «κυνηγήσει» την τύχη της στο χώρο του θεάματος. Σχεδόν αμέσως, ήρθαν οι πρώτες προτάσεις. Αρχικά για το «Supernatural», μετά για το «Bionic Women» και το «Psych».

Ο ρόλος της «Κάλι» στη σειρά «Supernatural», που προβάλλεται στο Star (Τρίτη έως Πέμπτη στις 02:00) αποτέλεσε την πρώτη της εμφάνιση στην «κεντρική σκηνή» της αμερικανικής show-biz αλλά όπως λένε ειδικοί και κοινό, δε θα είναι ο τελευταίος. Είναι βέβαιο ότι η Τρέισι Σπυριδάκος θα συνεχίσει να μας απασχολεί για πολλά χρόνια ακόμα.

Μπίλι Μπερκ: Ο  Γουίλιαμ Άλμπερτ Μπερκ, όπως είναι ολοκληρωμένο το όνομα του,  που υποδύεται τον λοχία Μάιλς Μάθεσον, γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου του 1966 στο Μπέλιγκχαμ της Ουάσινγκτον και έχει ύψος 1.88.
Η καριέρα του περιλαμβάνει κυρίως πρωταγωνιστικούς ρόλους αλλά και απλές συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές, όπως: «Star Trek: Deep Space Nine», «The Closer», «Gilmore Girls», «Fringe», «Μονκ», που έχουν προβληθεί από το Star.

Στον κινηματογράφο έχει παίξει σε αρκετές ταινίες, με κορυφαίες του στιγμές τις συμμετοχές του στο «Feast of Love» το 2007, δίπλα στους Μόργκαν Φρίμαν και Σέλμα Μπλερ και στο «Twilight» το 2008 μαζί με τους Κίρστεν Στιούαρτ και Ρόμπερτ Πάτινσον. Στη συγκεκριμένη ταινία για τις ανάγκες του ρόλου άφησε για πρώτη φορά μουστάκι, το οποίο ξύρισε αμέσως μόλις ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα.

Το επώνυμο του ήρωα, που υποδύεται ο Μπερκ στη σειρά «Revolution» (Μάθεσον) είναι συμπτωματικά το ίδιο με το επώνυμο του ήρωα, που έπαιζε στη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά «24» το 2002. Τότε ήταν «Γκάρι Μάθεσον», τώρα «Μάιλς».

Όταν του έκαναν την πρόταση για συμμετοχή στη σειρά «Revolution» είπε την ίδια στιγμή «ναι» χωρίς δεύτερη σκέψη και δηλώνει ευτυχισμένος γιατί το ένστικτο του τον δικαίωσε.
 Ο Μπίλι Μπερκ είναι ένα από τα «πρόσωπα» της δημοφιλούς ιστοσελίδας online poker «Hollywood Poker».

Είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Πολιάνα Ρόουζ και έχουν αποκτήσει μια κόρη.

Ελίζαμπεθ Μίτσελ: Η «Ρέιτσελ Μάθεσον» της σειράς, γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου του 1970 στο Λος Άντζελες και μεγάλωσε με τη μητέρα της στο Ντάλας, ύστερα από το διαζύγιο των γονιών της. Σπούδασε Καλές Τέχνες και Θέατρο στο Stevens College και εργάστηκε επί έξι χρόνια στο Θεατρικό Κέντρο του Ντάλας.

Το ντεμπούτο της στην τηλεόραση πραγματοποιήθηκε το 2001 με την εμφάνισή της στη σειρά «Στην Εντατική», μια σειρά που προβλήθηκε από το Star, όπου είχε το ρόλο της ψυχιάτρου Δρ. Κιμ Λεγκάσπι. Παράλληλα εμφανίστηκε στην ταινία «Gia» με πρωταγωνίστρια την Αντζελίνα Τζολί.

Από το 2006 έως και το 2010, η Μίτσελ συμμετείχε στο άκρως επιτυχημένο «Lost» έχοντας το ρόλο της Δρ. Τζούλιετ Μπερκ και παίζοντας συνολικά σε 55 επεισόδια της σειράς, που «έγραψε ιστορία» στον παγκόσμιο τηλεοπτικό χάρτη. Παράλληλα, από το 2009 μέχρι το 2010, πρωταγωνίστησε στο «V», το ριμέικ της κλασικής σειράς επιστημονικής φαντασίας, υποδυόμενη την Έρικα Έβανς, μια σειρά που προβλήθηκε από το Star.

Η συμμετοχή της στο «V» ανάγκασε τους δημιουργούς του «Lost» να «σκοτώσουν» τον χαρακτήρα της Δρ. Τζούλιετ Μπερκ στις αρχές της έκτης σεζόν. Αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο για να προταθεί η Μίτσελ  για το Βραβείο Emmy «Καλύτερης Ηθοποιού σε Δραματική Σειρά» το 2010.
Η Μίτσελ έχει επίσης συμμετάσχει σε σειρές όπως «Spin City», «Boston Legal» αλλά και στα  «Νόμος και Τάξη» και «House», που προβάλλονται από το Star.

Ζακ Ορθ: Υποδύεται τον Άαρον Πίτμαν. Έναν επιστήμονα, απόφοιτο του ΜΙΤ και πρώην στέλεχος της Google, ο οποίος έχει βρεθεί στη δίνη των συγκρούσεων στην εποχή του μεγάλου μπλακ-άουτ.

Ο Ορθ, γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου του 1970 στο Λίμπερτιβιλ του Ιλινόι. Αποφοίτησε από το φημισμένο πανεπιστήμιο DePaul και ξεχώρισε με το ρόλο του Γκρέγκορι στο «Romeo & Juliet» του 1996, με τη συμμετοχή του ως «J.J», στο «Wet Hot American Summer» το 2001 αλλά και στις  ταινίες του Γούντι Άλεν «Μελίντα και Μελίντα», «Vicky Christina Barcelona» και στις ρομαντικές κομεντί «In and Out», «Music and Lyrics».

Ο Ορθ δηλώνει φανατικός της κλασικής cult ταινίας «The Evil Dead» του 1981 ενώ παράλληλα με την ηθοποιία ασχολείται με τη μουσική ως μέλος της μουσικο-θεατρικής ομάδας «The Dollies».

Τζιανκάρλο Εσπόζιτο: Ο «ταγματάρχης Τομ Νέβιλ» του «Revolution» γεννήθηκε στις 26 Απριλίου του 1958 στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Ο πατέρας του ήταν Ιταλός ξυλουργός ενώ η μητέρα του Αφροαμερικανίδα τραγουδίστρια της όπερας. Ο Εσπόζιτο έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην Ευρώπη, έως ότου μετακόμισε οικογενειακώς στη Νέα Υόρκη, όταν ήταν έξι ετών.

Ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του ‘80, με συμμετοχές σε ταινίες όπως το «King of New York» και σε σειρές όπως το «Miami Vice». Σύντομα, γνωρίστηκε με τον σκηνοθέτη Σπάικ Λι και συνεργάστηκε μαζί του σε μία σειρά από ταινίες: «Σχολική Ζάλη», «Κάνε το σωστό», «Malcom X». Παράλληλα, πρωταγωνίστησε σε εμπορικά επιτυχημένες ταινίες, όπως το «Reckless» με τη Μία Φάροου και το «Ερωτικά Σταυροδρόμια»  με τη Γουΐτνει Χιούστον.

Ο ρόλος του ως ντετέκτιβ Μάικ Τζιαρντέλο στην αστυνομική σειρά «Homicide: Life on the street», άνοιξε στον Εσπόζιτο τους δρόμους για συμμετοχή σε αρκετές επιτυχημένες τηλεοπτικές παραγωγές, όπως: «NYPD Blue», «Law & Order», «New York Undercover» .

Έχοντας καθιερωθεί σε ρόλους «σκληρού» σε αστυνομικές σειρές, η καριέρα του απογειώθηκε με το «Breaking Bad» και τον ρόλο του Γκουστάβο «Γκας» Φρινγκ. Κέρδισε το Βραβείο των Κριτικών «Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου» ενώ παράλληλα προτάθηκε για βραβείο Emmy και Saturn για τον ίδιο χαρακτήρα.

Ταυτόχρονα, συνεχίζει να παίζει σε διάφορες αστυνομικές σειρές υψηλής τηλεθέασης, όπως  «CSI New York», «Once Upon a Time», «Criminal Minds», «Lie to Me» και πολλές ακόμα, συνδυάζοντας πάντα τους σκληρούς χαρακτήρες με το ιδιότυπο «κράμα» αφροαμερικάνου και λατίνου, που τον καθιέρωσε ως έναν από τους αγαπημένους του τηλεοπτικού κοινού.

Δείτε το νέο τρέιλερ της σειράς “REVOLUTION – We Have Power” εδώ:



Πληροφορίες για τη σειρά μπορείτε να βρείτε εδώ:
http://www.star.gr/tv/el/Pages/Default.aspx

Category:

0 σχόλια