Ανοδική πορεία με βρετανική αρωγή για τις ειδήσεις του STAR

Unknown | 3/17/2014 08:25:00 μ.μ. | 0 σχόλια


Άμεσα και απτά ήταν τα αποτελέσματα της συμβολής του βρετανού ειδικού, Μονρό Φόρμπς τον οποίο επιστράτευσε η διοίκηση του STAR, προκειμένου να βελτιώσει την εικόνα των ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού. Για έναν μήνα ο άγγλος ειδικός μύησε τους ανθρώπους των ειδήσεων στα σύγχρονα μυστικά της οπτικοποίησης του ειδησεογραφικού υλικού. Το σεμινάριο του Βρετανού εισηγητή και εξπέρ στο είδος που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, παρακολούθησαν όλοι οι ρεπόρτερ, οι τεχνικοί και οι παραγωγοί του σταθμού, επιδεικνύοντας μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή στις λεπτομέρειες της παρουσίασης των βίντεο με τίτλους, καρτέλες, γραφικά -  στοιχεία που τα καθιστούν ελκυστικά στο μάτι του τηλεθεατή.

Σταθερό κοινό

Η πρωτοβουλία όμως, της διοίκησης του καναλιού για περαιτέρω επιμόρφωση του προσωπικού με στόχο τη βελτίωση του ειδησεογραφικού προϊόντος – έξι μήνες μετά την αλλαγή του δελτίου ειδήσεων – επιβεβαιώνει την ικανοποίηση της ιδιοκτησίας για την πορεία του, αλλά και την πρόθεσή της να συνεχίσει να το στηρίζει.

Είναι γεγονός ότι το δελτίο του καναλιού με τη Μάρα Ζαχαρέα, όταν εγκατέλειψε το μοντέλο με τους σχολιαστές και τα «παράθυρα», αναζητώντας την ταυτότητά του στο μείγμα και τη δοσολογία των ειδήσεων, απέκτησε αμέσως δυναμική και άρχισε να «κλέβει» νούμερα τηλεθέασης από τους ανταγωνιστές του. Τα πολλά βίντεο, οι λογικές δόσεις πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας, η ανάδειξη κοινωνικών θεμάτων, οι εξωτερικές ειδήσεις και η προβολή σοβαρών life style θεμάτων τού χάρισε στυλ και σταθερό κοινό.

Συχνά το δελτίο ειδήσεων του STAR σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις σε σχέση με το μέγεθος και τις δυνατότητες του καναλιού, ενώ σταθερά μειώνει την ψαλίδα από το δεύτερο δελτίο στην κατάταξη τηλεθέασης.

Του Νίκου Νικητέα από το ΚΑΡΦΙ

Category:

0 σχόλια