Έξι μήνες παράταση ζωής πήρε το ΕΣΡ

Unknown | 2/15/2014 02:07:00 π.μ. | 0 σχόλια


Τέλος στην πολύμηνη εκκρεμότητα βάζει η τροπολογία που κατέθεσαν δέκα βουλευτές της ΝΔ, με την οποία δίνεται παράταση στη θητεία του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΡ, που έχει λήξει από καιρό και επανειλημμένα έχει ανανεωθεί, με αποτέλεσμα το τωρινό, με πρόεδρο τον κ. Λασκαρίδη, να έχει συμπληρώσει σχεδόν 12 χρόνια!
Ψηφίσθηκε την Παρασκευή η τροπολογία. η οποία είχε ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που αναφέρεται στην πώληση του ΑΔΜΗΕ (δίκτυα ΔΕΗ) και την έκανε δεκτή ο υπουργός Γ. Μανιάτης, παρατείνεται η θητεία των μελών όλων των ανεξάρτητων αρχών για έξι μήνες, για «να διασφαλισθεί η αρμονική συνέχεια στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης», όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση.
Κατά την συζήτηση που έγινε στην Βουλή, βουλευτές εκφράστηκαν με πολύ καλά λόγια για τα τρία πιο παλιά μέλη του ΕΣΡ, τονίζοντας μάλιστα ότι εν όψει των εκλογών του Μαΐου δεν πρέπει να γίνουν αλλαγές.
Την τροπολογία είχαν καταθέσει οι βουλευτές της ΝΔ, από τους οποίους οι 9 εκλέγονται στην Περιφέρεια είναι οι Βεζυρόπουλος, Κοψαχείλης, Τσουμάνης, Κωνσταντόπουλος, Βλαχβέης, Καρανάσιος, Πασχαλίδης, Κέλλας και Μακρή-Θεοδώρου και από την Αθήνα (Β) μόνο η Άννα Καραμανλή.

 http://www.typologies.gr

Category:

0 σχόλια