Που θα δούμε την Εθνική στο Μουντιάλ

Unknown | 11/20/2013 03:21:00 μ.μ. | 1 σχόλια


Θα είναι δίχως αμφιβολία ένα τηλεοπτικό καλοκαίρι με έντονες συγκινήσεις. Εκτός από τη δεδομένη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία, θα έχουμε και τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας, γεγονός που μας ανεβάζει τους σφυγμούς. Θα είναι λοιπόν ένα καλοκαίρι με πολύ τηλεόραση και για τους τυχερούς, με ένα ταξίδι ως τις ακτές της Ιπανέμα και της Κόπα Καμπάνα.

Τηλεοπτικά πάντως το μενού θα είναι πλούσιο και μέχρι τις μάχες της Ελλάδας στο Μουντιάλ, θα δούμε τα φιλικά που θα δώσει η Εθνική από το MEGA. O σταθμός που εδώ και 10 χρόνια είχε τα δικαιώματα της ελληνικής ομάδας, έχει και τα φιλικά της προετοιμασίας κι έτσι τους κατά πάσα πιθανότητα τρεις αγώνες, θα ττς δούμε ζωντανά από το MEGA με τον τελευταίο να διεξάγεται τέλη Μαϊου ή αρχές Ιουνίου, λίγες ημέρες δηλαδή πριν από τη σέντρα του Μουντιάλ.

Από εκεί και πέρα τα τηλεοπτικά δικαιώματα του κορυφαίου ποδοσφαιρικού ραντεβού τα έχει η διάδοχος της ΝΕΤ, η Δημόσια Τηλεόραση. Κανονικά μπορεί να δείξει και τους 64 αγώνες που υπάρχουν στο πρόγραμμα, αλλά υπάρχει το πρόβλημα κάποιων αγώνων που διεξάγονται την ίδια ώρα και είναι συνολικά οκτώ.

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τους ανθρώπους της Δημόσιας Τηλεόρασης οι οποίοι εξέφρασαν την αισιοδοξία ότι μέχρι τις 12 Ιουνίου που δίδεται η πρώτη σέντρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θα εκπέμπει κανονικά η ΝΕΡΙΤ από δύο μάλιστα συχνότητες, οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τους κοινούς αγώνες.

Να σημειώσουμε πάντως, ότι θα υπάρχει αρκετό ξενύχτι καθώς λόγο διαφοράς της ώρας, τα ματς είναι αργά το βράδυ. Ο πρώτος αγώνας που θα έχει σίγουρα την οικοδέσποινα Βραζιλία, θα γίνει στο Σάο Πάολο και θα αρχίσει στις 23:00 ώρα Ελλάδας.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια των ομίλων έχουν ώρα έναρξης, το πιο νωρίς στις 19:00, μετά στις 22:00, στις 23:00 αλλά κάποια θα γίνουν και στη 01.00!

Στις επόμενες φάσεις μετά τους ομίλους, τα παιχνίδια είναι στις 19:00 και στις 23:00 ενώ ο τελικός το βράδυ της 13ης Ιουλίου γίνεται στο Ρίο στις 22:00!

Αυτά για το Μουντιάλ, καθώς η επόμενη προσπάθεια της Εθνικής ομάδας να πάει σε μεγάλη διοργάνωση και συγκεκριμένα στο Euro 2016, δεν έχει ακόμα τηλεοπτική στέγη. Πλέον ακόμα και για τα ματς των Εθνικών ομάδων θα υπάρχει κεντρική διαχείριση και τα δικαιώματα τα έχει μια εταιρεία που συνεργάζεται για το Euro 2016 με την ΟΥΕΦΑ.

Αυτή από το νέο έτος θα κάνει επαφές με όλα τα ελληνικά κανάλια για να πουλήσει το προϊόν της, αλλά όπως είναι η οικονομική κατάσταση των τηλεοπτικών σταθμών θεωρείται αδύνατο, ένα κανάλι να πάρει όλα τα δικαιώματα. Ετσι το πιο πιθανό είναι να εφαρμοσθεί κάποιος διαχωρισμός, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με το Τσάμπιονς Λιγκ.Δηλαδή να πάρει ένας σταθμός τα ματς της Ελλάδας, άλλος όλα τα υπόλοιπα προκριματικά παιχνίδια και ενδεχομένως ένας τρίτος την τελική φάση...

Αλλά ακόμα, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά...

dimosbouloukos-gazzetta.gr

Category: , , ,

1 σχόλιο: