ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΤΟY ALTER

Unknown | 11/19/2012 07:34:00 μ.μ. | 0 σχόλια




«Δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι είτε υπέγραψαν έγγραφα για την επιστροφή τους στο κανάλι είτε όχι. Για να πληρωθούν θα πρέπει να βάλει χρήματα κάποιος επενδυτής». Αυτά ανέφερε ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της Ελεύθερης Τηλεόρασης κ. Στάθης Γκότσης σε συνάντηση που είχε με την ΕΣΗΕΑ την περασμένη Πέμπτη.
Στις συνομιλίες του με το προεδρείο της Ενωσης ο εκπρόσωπος του Alter διέψευσε ότι έχει συναντηθεί με εργαζομένους και ότι γνωρίζει το περιεχόμενο των εγγράφων σύμφωνα με τα οποία περίπου 250 τεχνικοί και δημοσιογράφοι δέχονται να ανακαλέσουν την αίτηση πτώχευσης και την επίσχεση εργασίας και να επιστρέψουν στις θέσεις τους, ενώ επεσήμανε πως τίποτε δεν μπορεί να γίνει αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία αίτησης για ένταξη στο άρθρο 99. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Γκότσης ισχυρίστηκε ότι η λίστα δεν συντάχθηκε από τον κ. Κουρή αλλά από τους τεχνικούς του σταθμού.

ΕΣΗΕΑ: Δεν μπορεί  να ανοίξει
Από την πλευρά της η Ενωση Συντακτών λαμβάνει τα μέτρα της για παν ενδεχόμενο και ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Τρίμης μιλώντας στο «Βήμα» τόνισε: «Είναι βέβαιο ότι δεν θα πληρωθεί κανείς και πως η εταιρεία δεν μπορεί να ανοίξει ή να λειτουργήσει αν δεν γίνει η εκδίκαση της αίτησης για ένταξη στο άρθρο 99. Παράλληλα έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση. Θα προσφύγουμε στο ΣΕΠΕ ώστε να πραγματοποιηθεί έλεγχος στα βιβλία και τα έγγραφα της εταιρείας, ενώ παράλληλα θα απευθυνθούμε και στο ΕΣΡ έτσι ώστε να δούμε τι προβλέπεται σχετικά με τη λειτουργία της εταιρείας και τη χρήση της συχνότητας».
Οπως όλα δείχνουν, η φημολογούμενη προσπάθεια επαναλειτουργίας του Alter από τον κ. Γιώργο Κουρή έχει δημιουργήσει πλέον πεδίο μάχης μεταξύ των εργαζομένων, των σωματείων αλλά και μια σειρά από αντιδράσεις και ερωτηματικά για το πώς είναι εφικτό να βγει στον αέρα πρόγραμμα από το κανάλι τη στιγμή που αντιμετωπίζει σημαντικά νομικά και οικονομικά εμπόδια.

Ανεβάζουν διακόπτες για 3 εκατ. ευρώ
Η ιστορία ξεκινά στις αρχές της περασμένης εβδομάδας όταν σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κουρής κάλεσε κάποιους εργαζομένους και τους ζήτησε να μοιραστούν 3 εκατομμύρια ευρώ και να δουλέψουν ώστε να ξανανοίξει το κανάλι. Περίπου 250 εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, γεγονός που πυροδότησε σοβαρές αντιδράσεις από τους υπολοίπους οι οποίοι αναμένουν να λάβουν δεδουλευμένα πολλών μηνών καθώς και αποζημιώσεις. Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση προγραμματίστηκαν συνελεύσεις παρουσία των συνδικαλιστικών εκπροσώπων και της Ενωσης Συντακτών, της νομικής συμβούλου κυρίας Σαλαβράκου στις οποίες, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Βασίλης Τζήμτσος, εξασφαλίστηκαν πάνω από 100 υπογραφές για να υποβάλουν αίτηση πτώχευσης.
Μιλώντας στο «Βήμα» ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του Alter έκανε σαφές ότι υπάρχει ρήγμα μεταξύ τεχνικών και δημοσιογράφων καθώς οι πρώτοι αθέτησαν τις συμφωνίες και συνεργάστηκαν με την εργοδοσία: «Η ΕΣΗΕΑ και η ΕΠΗΕΑ ξεκίνησαν διαδικασίες διαλόγου με την εργοδοσία αλλά έμειναν ξεκρέμαστοι οι τεχνικοί από τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους. Με αυτούς τους εργαζομένους συμπορευόμαστε και από κοινού θα διεκδικήσουμε τα χρήματά μας. Γι' αυτό συμφωνήσαμε να υποβάλουμε αίτηση πτώχευσης και να απαντήσουμε στην εργοδοσία με το ίδιο νόμισμα».

Category:

0 σχόλια