TO MEGA EINAI 23 !!! XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Unknown | 11/20/2012 06:13:00 μ.μ. | 0 σχόλια




Το μεγάλο κανάλι είναι 23 χρονών και συνεχίζει να το γιορτάζει,  παρά τις αντιξοότητες και την δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει.
Ο πρώτος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός της χώρας,  που  εξέπεμψε  σήμα στις 20 Νοεμβρίου 1989 μετράει σήμερα την 23η χρονιά του και υπόσχεται να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμη.  Χιλιάδες πρόσωπα περνούν το κατώφλι του νέου  μεγάλου καναλιού το 1989.  Η Λιάνα Κανέλλη παρουσίασε το πρώτο κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 8 και 30. Ο Αιμίλιος Λιάτσος, ο Νίκος Στραβελάκης, ο Νίκος Χατζηνικολάου, καθώς επίσης και ο Αντώνης Λιάρος είναι μερικά από τα πρόσωπα,  που βρέθηκαν από τα πρώτα χρόνια στον σταθμό και κράτησαν τα σκήπτρα της ενημέρωσης, ενώ  κάποιοι συνεχίζουν μέχρι και σήμερα.
Δειλά δειλά οι πρώτες σειρές κάνουν την εμφάνιση τους. 1989 «Οι αυθαίρετοι» , «Οι τρεις Χάριτες»
1990 Το θρυλικό «Ρετιρέ» 1991«Οι απαράδεχτοι» 1992 «Οι φρουροί της  Αχαΐας» 1994 «Αναστασία» 1995 «Ντόλτσε βίτα» 1996 «Λόγω τιμής» 1997« Δύο ξένοι» 1998 «Το σημάδι του έρωτα». Την δεκαετία του 2000 οι επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη. Τι να πει κανείς για το «Είσαι το ταίρι μου», το «πενήντα – πενήντα», το θρυλικό «Πάρα πέντε», το «Ευτυχισμένοι μαζί».  Η μεγάλη επιτυχία του 2009-2012 «Η ζωή της άλλης» κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό αφού δεν έφυγε στιγμή από την κορυφή της AGB, δημιουργώντας μάλιστα και μία νέα ζώνη με το όνομα “Daily fix”.
Η πρωινή ψυχαγωγική  ζώνη του μεγάλου καναλιού που διατηρείται μέχρι σήμερα έχει υποδεχτεί πολλά και λαμπερά πρόσωπα: Έλντα Πανοπούλου,  Μιμή Ντενίση, Αντρέας Μικρούτσικος,  Ιάσονας Τριανταφυλλίδης, Ελένη Μενεγάκη, Γρηγόρης Αρναούτογλου, Φώτης Σεργουλόπουλος και Μαρία Μπακοδήμου και ασφαλώς οι σημερινοί Γιώργος Λιάγκας και Φαίη Σκορδά. Όσον αφορά την πρωινή ενημερωτική ζώνη,  ξημερώματα κλήθηκαν να ξυπνήσουν μεταξύ άλλων η Λιάνα Κανέλλη, η Μαλβίνα Κάραλη, η Άννα Παναγιωταρέα ο Γιάννης Λοβέρδος ο Νίκος Κακαουνάκης  και ασφαλώς οι Δημήτρης Καμπουράκης και Γιώργος Οικονομέας. Στο τιμόνι του Κεντρικού δελτίου βρίσκεται η μοναδική Όλγα Τρέμη,  που μετράει φέτος την 7η χρονιά της..
Στιγμές που ασφαλώς δεν θα ξεχάσουμε είναι η διοργάνωση έξι απονομών των μουσικών βραβείων «Αρίων», αλλά και τα γενέθλια ύμνος για τα 20 χρόνια του σταθμού με την  εκπομπή «The Twenty» και τον απολαυστικό Γιώργο Καπουτζίδη. Μοναδικές ποδοσφαιρικές βραδιές πρωταγωνιστούν στην οθόνη του Mega εδώ και χρόνια!
Η μεγάλη πτώση ξεκινάει φέτος για το μεγάλο κανάλι  που μετράει μόνο απώλειες. Η άσχημη οικονομική κατάσταση έχει φέρει σοβαρά προβλήματα. Απολύσεις, παραγωγές κόβονται, πάγωμα στις πληρωμές και ασφαλώς τα τούρκικα σίριαλ. Όπως και να χει πάντως το Mega είναι Mega και η κορυφή δικαιωματικά του ανήκει. 


Category: ,

0 σχόλια