Πρόταση Κουρή για το ALTER

Unknown | 7/06/2013 01:27:00 π.μ. | 0 σχόλια


Σχέδιο επαναλειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού ALTER κατέθεσε την Πέμπτη ο Γιώργος Κουρής στους εργαζόμενους, με κοινοποίηση στην ΕΣΗΕΑ. Το σχέδιο προβλέπει συνολικό προσωπικό (Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί, Διοικητικοί) έως 300 άτομα με μηνιαίες μεικτές αποδοχές 800 ευρώ.
Alter
Σύμφωνα με το σχέδιο πριν την επανέναρξη λειτουργίας του σταθμού θα καταβληθεί ποσό 2 εκατομμυρίων ευρώ στους 450 εργαζόμενους στο ALTER, από το οποίο θα λάβουν bonus οι 150 εργαζόμενοι οι οποίοι θα προθυμοποιηθούν να αποχωρήσουν.
Όσο για την τρέχουσα μισθοδοσία, τις αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα που οφείλει η εταιρεία στους εργαζόμενους ο Γ. Κουρής αναφέρει ότι θα καταβάλλονται από τα μηνιαία έσοδα του σταθμού.
Στη γραπτή πρότασή του, επιρρίπτει αποκλειστική ευθύνη στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Κώστα Γιαννίκο, και καταλήγει ζητώντας την έγγραφη αποδοχή της από τους εργαζόμενους καθώς φιλοδοξεί ότι “μόνο αν επέλθει εργασιακή ειρήνη” θα μπορέσει να συγκεντρώσει τα δύο εκατομμύρια ευρώ “δανειζόμενος ή συνεργαζόμενος με υποψηφίους επενδυτές”.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαΐου το δικαστήριο είχε απορρίψει την αίτηση για παράταση ενός μήνα που είχε ζητήσει ο ειδικός πραγματογνώμονας για το Alter, προκειμένου να παραδώσει το πόρισμα για το μέλλον του σταθμού.
Στις αρχές Απριλίου εκδικάστηκε και η αίτηση πτώχευσης που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι του σταθμού αλλά η απόφαση δεν έχει εκδοθεί ακόμα.
Πηγή enet.gr

Category:

0 σχόλια